Vlees

Gnocchi met spek, erwten en noten in room

Een winterse vibe op een zomerse dag

Een wat eten we woensdag, getypt vanaf de tuintafel. Want het is ALWEER lekker weer! En daarom hadden we ook lekker buiten gegeten. Ergens was het haast een beetje een winters gerechtje haha maar dat mag de pret niet drukken want het was ontzettend lekker! Wel machtig, we hadden meer dan genoeg!

Voordeel is ook, het is heel snel klaar. Dus je kunt heel lang lekker buiten zitten, even gauw naar binnen om te koken, en weer terug naar buiten om te eten.

Eetsmakelijk!!

Gnocchi met spek, erwten en noten in room

Servings

2

servings
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 75 gram gerookte spekjes

  • een flinke hand walnoten

  • 2 kleine sjalotjes

  • 250 gram diepvries erwtjes

  • 100 gram diepvries tuinboontjes

  • een klein bekertje creme fraiche

  • 350 gram gnocchi

  • pecorino

  • knoflooksnippers

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalot in kleine stukjes. Bak in een beetje olie. Klein beetje maar. Want daarna voeg je de spekjes toe en die zijn van zichzelf al vet. Laat lekker bakken. Vijzel de walnoten en voeg toe, samen met peper en knoflook.
  • Kook ondertussen de groenten beetgaar. Zorg wel dat het niet te gaar wordt, je wil wel een beetje een bite houden.
  • Voeg de creme fraiche toe bij de spekjes, roer goed door en laat sudderen. Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan en voeg bij het roomsausje toe. Voeg de gnocchi toe aan het water wat nog kookt en kook gaar in ongeveer 3 minuten.
  • Rasp ondertussen een stukje pecorino.
    Schep de gnocchi op de borden, verdeel de saus er over en maak af met pecorino.
    Eetsmakelijk!!

Plaats een reactie