Vlees

Gnocchi met olijven, worst en tomaatjes

Oh zo ontiegelijk lekker!

Hoi!

Een paar weken geleden zei Jan op een dinsdagmiddag ineens: Jij bent zo hard aan het werk en alles hier maar aan het regelen, ik ga boodschappen doen en vanavond iets lekkers voor jou koken.

Dat idee alleen al was enorm lief, maar de uitvoering was zo mogelijk nog liever. Het was ZO lekker!
Hij vond een receptje van gebakken gnocchi (eeeecht sowieso al een aanrader ipv koken) met o.a. chipolata worstjes. Het was écht heel lekker.

En omdat hij al gekookt had heb ik het blogje gemaakt toen ik het recept kreeg 😀

Voor 2 flinke porties (die op gingen omdat het dus zo lekker was) heb je nodig:

Gnocchi met olijven, worst en tomaatjes

Gnocchi met olijven, worst en tomaatjes

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingredienten

  • 500 gram gnocchi

  • 4 of 5 runder chipolataworstjes

  • een klein blikje tomatenpuree

  • 90 gram olijven zonder pit

  • 250 gram cherrytomaatjes

  • 0,25 tablet kippenbouillon

  • 100 gram verse spinazie

  • verse platte peterselie

  • een snufje gerookte paprikapoeder

  • 1 grote teen knoflook

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi tot ze goudbruin zijn. Hussel regelmatig even door elkaar.
  • Ondertussen snijd je de chipolataworstjes in ongeveer 3 stukken per worstje. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak de worstjes samen met de knoflook.  Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe.
  • Laat de olijven uitlekken. Halveer ze, net als de cherrytomaatjes en voeg toe.
    Doe er 200 ml water en het stukje kippenbouillontablet bij en laat het op laag vuur zachtjes koken.
    Voeg na een minuutjes of de spinazie toe en laat slinken.
  • Hak de peterselie fijn.
    Schep de gnocchi in een kom. Schep het worstmengsel eroverheen en garneer met de peterselie.
    Nu hadden we er ook nog een goede rode wijn bij (ja gewoon door de week op een dinsdag, maar we maakten er gewoon wat speciaals van) en het was echt subliem!!

Plaats een reactie