Oh zo ontiegelijk lekker!
Hoi!
Een paar weken geleden zei Jan op een dinsdagmiddag ineens: Jij bent zo hard aan het werk en alles hier maar aan het regelen, ik ga boodschappen doen en vanavond iets lekkers voor jou koken.
Dat idee alleen al was enorm lief, maar de uitvoering was zo mogelijk nog liever. Het was ZO lekker!
Hij vond een receptje van gebakken gnocchi (eeeecht sowieso al een aanrader ipv koken) met o.a. chipolata worstjes. Het was écht heel lekker.
En omdat hij al gekookt had heb ik het blogje gemaakt toen ik het recept kreeg 😀
Voor 2 flinke porties (die op gingen omdat het dus zo lekker was) heb je nodig:
					Gnocchi met olijven, worst en tomaatjes
2
personen10
minutes15
minutes25
minutesIngredienten
500 gram gnocchi
4 of 5 runder chipolataworstjes
een klein blikje tomatenpuree
90 gram olijven zonder pit
250 gram cherrytomaatjes
0,25 tablet kippenbouillon
100 gram verse spinazie
verse platte peterselie
een snufje gerookte paprikapoeder
1 grote teen knoflook
olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi tot ze goudbruin zijn. Hussel regelmatig even door elkaar.
 - Ondertussen snijd je de chipolataworstjes in ongeveer 3 stukken per worstje. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak de worstjes samen met de knoflook.  Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe.
 - Laat de olijven uitlekken. Halveer ze, net als de cherrytomaatjes en voeg toe.
Doe er 200 ml water en het stukje kippenbouillontablet bij en laat het op laag vuur zachtjes koken.
Voeg na een minuutjes of de spinazie toe en laat slinken. - Hak de peterselie fijn.
Schep de gnocchi in een kom. Schep het worstmengsel eroverheen en garneer met de peterselie.
Nu hadden we er ook nog een goede rode wijn bij (ja gewoon door de week op een dinsdag, maar we maakten er gewoon wat speciaals van) en het was echt subliem!! 
					