Omdat je soms iets extra’s wil
Hoi! Nou hehe daar is een blogje. Ik heb nog een heleboel blogjes voor jullie in petto maar ik ik zal dit een beetje verspreiden over de komende dagen, om goed te maken dat jullie een hele week (!) niks hebben mogen lezen.
Daarom knal ik er gelijk in met een heeeeeele lekkere. Jan had gister zijn laatste werkdag dus ik moest wel iets speciaals koken. Dan is het altijd wel spannend om iets nieuws te proberen. Maar ik dacht stoofvlees – Italiaans – wat kan er mis gaan. En inderdaad, het ging niet mis. Sterker nog, het was heerlijk! Kijk maar!
Wat heb je nodig voor 4 personen (ik maak stoofvlees altijd voor meer dan 2 mensen, het moet toch al zo lang opstaan, dan kun je beter nog een portie erbij maken toch?)
Gnocchi met stoofvlees
4
servings30
minutes4
hoursIngredienten
ongeveer 500 gram runderlappen
1 grote ui
250 gram cherrytomaatjes
2 wortelen
1 cup (daar issie weer) diepvrieserwten
500 gram gnocchi
3 knoflooktenen
verse tijm
verse platte peterselie
klein bouillonblokje
paprikapoeder
handje bloem
handje geraspte parmezaanse kaas
peper
olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Verwarm olijfolie en bak het vlees aan beide kanten bruin.
- Schep het met een schuimspaan uit de pan en leg even apart. Snijd ondertussen een ui in stukjes, de knoflooktenen in grove stukken. Als het vlees er uit is voeg je eventueel wat olie nog toe, en bak de ui, knoflook, een klein handje bloem, peper en een beetje paprikapoeder. Als het te klonterig wordt een heel klein beetje water toevoegen.
- Schep het vlees terug in de pan. Leg er een stuk of 4 takjes tijm bij en giet er water bij tot het vlees net onder staat. Voeg een klein bouillonblokje toe. Laat koken, en laat daarna een paar uur sudderen.
- Ongeveer een uurtje voor je gaat eten voeg je de in stukjes gesneden wortelen toe. Haal vast de erwtjes uit de vriezer en snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
Vlak voor dat je gaat eten voeg je de erwten, tomaatjes en gnocchi toe. Dit hoeft echt maar 5 minuutjes van te voren. Laat meesudderen tot de gnocchi gaar is. Proef een klein beetje, ik moest er nog wat peper en paprikapoeder bijgooien, maar dat is naar eigen smaak. - Hak de verse peterselie fijn en strooi het er over (dit kun je ook over het bord zelf doen) Rasp de kaas en doe dat er ook overheen. Het is echt suuuuperlekker!!
