Vlees

Tagliatelle met Toscaanse kip

Net of je in Italië eet!

Oh jongens ik begin dit verhaal met zeggen DIT WAS ZOOOO VRESELIJK LEKKER! Dit was eten waarbij je iedere hap moest zeggen ohhh wat is dit lekker!! Maar nu zal ik netjes bij het begin beginnen.

Ongeveer een week geleden heb in Pinterest ontdekt. Ja I know, ik heb onder een steen geleefd. Ik wist wel wat het was en ik keek er af en toe eens op maar daar bleef het bij. Tot ik laatst ineens dacht ” waaarom zoek ik eigenlijk daar niet naar leuke inspiratie voor eten?”. Zo gezegd zo gedaan. Het ene na het andere pinde ik op mijn prikbord en gisteravond heb ik een van die gerechten eens geprobeerd. En eigenlijk verplicht ik jullie om dit ook te maken!!

Voor ik over de ingrediënten begin, het is niet een Nederlands recept. Dat betekent dat er niet met grammen oid gerekend werd maar met cups en tablespoons. De tablespoons voor de kruiden gok ik altijd een beetje. Maar ik heb wel een setje cups en dat kan ik iedereen aanraden. Ik gebruik het vaak bij taarten etc. Voor een euro of 5 heb je zo een setje bij de marskramer gekocht en het is ideaal. Ik ben vergeten voor jullie te wegen hoeveel ik nou uiteindelijk heb gebruikt dus ik werk ook met cups. Ik at dit met zelfgemaakte pasta , maar dit kan natuurlijk ook met kant en klare pasta 🙂

Tagliatelle met Toscaanse kip

Servings

2

servings
Total time

35

minutes

Ingredienten

  • 300 gram kiphaasjes

  • 1 cup gesneden (of gescheurde) verse spinazie

  • 0,5 cup gesneden zongedroogde tomaatjes

  • 0.5 cup geraspte parmezaanse kaas

  • 1 groot bekertje creme fraiche

  • 0.5 cup kippenbouillon

  • peper

  • knoflooksnippers

  • italiaanse kruiden

  • tagliatelle of andere pasta

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Zorg eerst dat je van alles de juiste hoeveelheden hebt dus snijd de spinazie en tomaatjes, rasp de kaas, maak bouillon en zet de creme fraiche klaar.
  • Doe in een koekenpan een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes en wat olijfolie (Die olie van tomaten was een eigen toevoeging, was bang als ik alleen dat zou gebruiken dat het wat te zout werd). Doe de kiphaasjes in de pan en bestrooi ruim met peper en knoflook. Bak aan beide kanten bruin en haal uit de pan. Leg even apart op een bord.

  • Giet een klein beetje olie uit de koekenpan. Voeg de creme fraiche, bouilon en parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar. Laat indikken. Dat lukte bij mij niet helemaal volgens plan dus ik heb er een klein handje bloem doorheen gedaan, toen werd het de perfecte dikte. Voeg knoflook, peper en ruim Italiaanse kruiden toe. Snijd de kip in wat kleinere stukjes en voeg toe in de saus, laat lekker meesudderen.
  • Kook de pasta in ruim water gaar, dit hoeft maar kort als het verse pasta is. Voeg op het laatste moment de tomaatjes en spinazie toe in de saus, laat even koken tot de spinazie net wat slinkt.
    Giet de pasta af.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus er over. Ook hier zal ik nog wel even herhalen dat het echt heeeel lekker was. Wel machtig (het was misschien net wat veel voor twee maar omdat het zo lekker was kwam het wel op) Ook is dit niet bepaald een mager gerecht maar de smaak is het zoooo waard dat je dit best een dag kan eten.
    Eventueel kun je er nog wat verse basilicum overheen strooien maar eigenlijk is dat niet echt nodig.
    Ik ben heel benieuwd of jullie dit net zo lekker vinden als ik!

Plaats een reactie