perfect voor hete dagen
Soms is het heel fijn om wel lekker en gezond te eten maar het ook binnen tien minuten op tafel te hebben staan omdat je geen zin hebt om te koken. En als het dan ook nog eens zo warm is, dan is een salade perfect! Daar kun je ook echt eindeloos mee varieren. Want nee, een salade hoeft niet eens altijd sla te bevatten! Dat deed deze iig niet. Ik vond online een recept van linzensalade maar ik vond de combinatie van ingrediënten niet allemaal zo fantastisch klinken. Dus ik maakte er weer wat aanpassingen in haha. Het is best veel voor twee personen maar het ging op (Jan had trek en vond het ontzettend lekker), en anders is het prima te bewaren voor lunch.
We hebben nodig:
Goedgevulde linzensalade
2
personen15
minutesIngredienten
Een blik linzen van 400 gram
1 avocado
0,5 komkommer
1 flinke trostomaat
een handje cherrytomaatjes
0,5 niet te zure appel
125 gram feta
olijfolie
balsamicoazijn
peper
citroensap
een handje pijnboompitten
een paar verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
- Laat het blik linzen uitlekken in een zeef, en spoel even af. Doe in een grote schaal. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes zo groot als je zelf wil. Voeg toe bij de linzen en roer door elkaar.
- Snijd de avocado in stukjes, besprenkel met wat citroensap, bestrooi met wat peper en leg heel even apart, dit is lekkerder als je het er op het laatste moment in doet. Snijd de appel en feta in stukjes en roer door de linzen.
- Voeg minimaal 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Roer goed, en proef even of dat genoeg is of dat er nog ietsje meer bij moet. Je kunt ook nog wat citroensap toevoegen als je wil.
Voeg de avocadostukjes toe en bestrooi het geheel met pijnboompitten en nog wat extra peper. Garneer met gescheurde blaadjes basilicum en klaar ben je!
