Vegatarisch

Gevulde puntpaprika met couscous

Wij waren aangenaam verrast hierdoor

Hallo! Het is een ontzettend regenachtige juni dag dus ik dacht laat ik jullie eens verblijden met een lekker receptje. Dit recept komt officieel van “de hippe vegetarier”. Nou vind ik de meeste dingen die daar op staan echt niet in mijn straatje passen (denk aan alle normale meel vervangen door boekweit, superfoods, al die toestanden) maar dit zag er lekker uit. Ik heb (natuurlijk) weer wat dingen toegevoegd/veranderd en meer kruiden gebruikt, en toen kwam er een heerlijk gerechtje uit!!

De hoeveelheid couscous was echter veel te veel, maar het is niet erg want de volgende dag even opwarmen en als lunch eten vonden wij totaal geen straf. Dus ik schrijf toch de door mij gebruikte hoeveelheden op.

We hebben nodig:

Gevulde puntpaprika met couscous

Personen

2

personen
Totale tijd

30

minutes

Ingredienten

  • 2 puntpaprika’s,

  • 100 gram couscous

  • 0,5 aubergine

  • 0,5 courgette

  • 200 gram kikkererwten

  • 0,5 klein blikje tomatenpuree

  • 150 gram feta

  • knoflooksnippers

  • komijnzaad

  • peper

  • ras el hanout kruiden

  • een zakje veldsla

  • wat cherrytomaatjes

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met wat olijfolie. Leg in de oven voor ongeveer 15/20 minuutjes op ongeveer 200 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de gesneden groenten met flink wat knoflooksnippers. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel even af. Voeg toe in de pan, samen met een eetlepel ras el hanout kruiden, ongeveer 1.5 theelepel komijnzaad en een beetje peper.
  • Ondertussen laat je de couscous 5 minuutjes wellen in heet water, kijk even hoeveel je precies nodig hebt, bij mij kom ik nooit precies uit met de hoeveelheid van de verpakking, heb altijd ietsje meer water nodig.
    Als de couscous zacht is voeg je het geheel in de pan bij de groente toe, samen met minimaal een half blikje tomatenpuree. Roer alles door elkaar. Proef even, en voeg waarschijnlijk nog wat ras el hanout kruiden toe.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en vul de paprika’s. Duw de couscous goed aan, de paprika’s zijn plat, anders heb je zon lullig beetje vulling er in.
    Verkruimel ongeveer 75/100 gram van de feta boven de paprika’s en schuif het geheel nog even kort in de oven.
  • Snijd wat cherrytomaatjes en verdeel veldsla op de borden. Garneer met tomaatjes en wat feta, giet er wat goede olijfolie overheen en bestrooi met wat peper.
    Schep de paprika’s er bij en eetsmakelijk!
    Wij waren ├ęcht aangenaam verrast ­čÖé

Plaats een reactie