Vlees

Griekse Gehaktballetjes

Die niet heel Grieks zijn ๐Ÿ˜‰

He jongens! Het was gister woensdag en ik ben compleet vergeten te posten wat ik had gegeten terwijl ik wel foto’s had. Bruiloftsstress laten we maar zeggen ๐Ÿ˜‰ Maar! Volgende keer mogen jullie mij daar best aan herinneren hoor. Maar afijn, ik at dus wel, en ik had een foto dus ik plaats het lekker alsnog.

Kijk maar ๐Ÿ˜‰

Ik ben gek op de tijdschriften van de supermarkten. De allerhande, het Jumbo (HALLO JUMPO) magazine, en die van de Plus. Er staan vaak lekkere receptjes in, zo ook in deze uitgave van het Jumbo magazine.

Ik had onderstaande hoeveelheden gebruikt, dit is genoeg voor 3 personen want ik heb wel een portie over. Maar dat geeft niet, op een gegeven moment heb ik zo’n 5000 bakjes eten in de vriezer staan en kan ik op drukke “ik heb geen zin om te koken” dagen iets opwarmen i.p.v. aan de vette patat, want hey ik ben niet voor niks zo goed afgevallen. Maar jullie lezen mijn blog niet om te lezen over afvalinformatie of diepvriesbakjes, dus laten we terug gaan naar het hoofddoel, het recept! Nou daar komt ie dan hoor!

Griekse Gehaktballetjes

Recipe by Irene
Servings

3

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 300 gram gehakt

  • 500 gram passata of gezeefde tomaten

  • een groene paprika

  • een rode ui (gezellig he al die kleurtjes)

  • 2 grote tenen knoflook

  • peper

  • Italiaanse kruiden (ja dit matched niet met de titel, ik weet het. er moest oregano in, dat had ik niet, dat zit wel in Italiaanse kruiden en je snapt zelf wel dat ik er geen in had dat hele kruidenmengsel te ontleden en alleen de oregano te pakken)

  • kaneel

  • feta

  • 140 gram couscous

  • buiillon

  • 1 ei

  • paneermeel

Bereidingswijze

  • Meng in een kom het gehakt, een ei, 3 eetlepels paneermeel, 1 teen klein gesneden knoflook en de oregano of Italiaanse kruiden.
  • Maak hier kleine gehaktballetjes van.
  • Bak deze in een koekenpan rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de tweede teen knoflook, de groene paprika en de rode ui.
  • Schep de balletjes uit de pan. Bak in het braadvocht de paprika, ui en knoflook met wat peper en kaneel.
  • Voeg de gezeefde tomatensaus toe en doe de balletjes terug.
  • Laat zeker 15 minuutjes lekker stoven.
  • Ondertussen kun je de couscous klaarmaken met bouillon en de feta een beetje verkruimelen.
  • Schep de couscous op een bord, doe de saus met balletjes er over en wat verkruimelde feta.
  • Top af met nog wat groene kruiden (of het nou oregano of Italiaanse kruiden is haha)

Plaats een reactie