Vlees

Griekse Pastitsada

Een stukje Griekenland in huis!

Drie jaar geleden waren we op vakantie in Corfu. Sowieso een aanrader omdat het een prachtig groen eiland is, maar ook omdat ze er zoveel briljante restaurantjes hebben. Overal kon je heerlijk eten. Zo hebben we ook een keer pastitsada gegeten. En lekker dat het was! Dat wilde ik graag thuis ook eens uitproberen, dus zo geschiedde! We hadden er dan wel niet zo’n prachtig uitzicht bij als daar maar dat mocht niet baten, het was wel echt heeeeel lekker. Maar om jullie even in de stemming te brengen, zo was het uitzicht bij een van de restaurants in Corfu

Maar, laten we even bij de les blijven. We starten met wat je nodig hebt voor 2 personen (maar dan heb je wel een klein beetje over). Ik had hier overigens zelfgemaakte pasta bij. Zie deze blog hoe je dat maakt šŸ™‚

Succes allemaal!

Griekse Pastitsada

Recipe by IreneCourse: Uitgebreide gerechten, Vlees
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking time

30

minutes
Total time

4

hours 

Ingredienten

  • 500 gram rundvlees, een half glas rode wijn (eigenlijk een hele want ik deed er daarna nog een scheut doorheen), een blikje tomatenblokjes, een ui, 3 a 4 tenen knoflok, 2 laurierbladeren, 2 kruidnageltjes, een half kaneelstokje, een bouillontablet, verse peterselie, zout en peper, en pasta. (ik had verse pasta, dat recept volgt hier onder)

  • een glas rode wijn

  • een blikje tomatenblokjes

  • een ui

  • 4 tenen knoflook

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 kruidnagels

  • een half kaneelstokje

  • 1 runderbouillontablet

  • verse peterselie

  • zout

  • peper

  • pasta (al dan niet vers)

  • eventueel een Griekse Salade voor erbij

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in grove stukken. Maak er nog wat sneetjes in en vul die sneetjes op met knoflook en verse peterselie, en bestrooi je het met zout en peper. Als alles gevuld is bak je het vlees rondom bruin in olijfolie. Als het dichtgeschroeid is voeg je een in stukjes gesneden ui toe.
  • Na ongeveer twee minuutjes voeg je de wijn toe. (je kunt netjes doen en een half glas doen en later denken hmm er moet misschien nog wat bij, of je gooit er gelijk een heel glas rode wijn in). Vervolgens doe je de tomatenblokjes, 1 glas water, de kruiden en het bouillontablet toe
  • Zet het gas (of je inductie) laag, en laat het zeker 2.5 uur sudderen. Ik doe dit altijd langer, het heeft wel 4 uur opgestaan. Het lijkt eerst een soort soep maar geen paniek, als je het lang genoeg laat staan kookt het echt prima in!
  • Kook de pasta gaar
  • Als je het goed gedaan hebt is je pastitsada mooi ingekookt. Voeg nog wat verse peterselie toe en serveer het op de pasta. Ik had er nog een griekse salade met feta bijgemaakt, maar eigenlijk was dat niet nodig geweest omdat het al meer dan genoeg was.

Plaats een reactie