Een gastblog van Rick!
Een tijdje geleden heb ik Rick lekker gemaakt met mijn Italiaanse stoofvleesrecept. Die viel in goede aarde. Nu kreeg ik een gastblog van een ander Italiaans recept, wat er zó lekker uit ziet dat ik het echt moet gaan maken! Maar nu eerst alle aandacht voor de blog van Rick!
Italiaanse gehaktballetjes op rucola, op z’n Ricks (dus niet te veel pannen en het moet lekker zijn!)
Het was weer eens tijd voor lekker eten op de zaterdagavond, dus op naar de supermarkt om de ingrediënten halen voor m’n Italiaanse gehaktballetjes op rucola.
Italiaanse gehaktballetjes
2
servings30
minutesIngredienten
300 gram gehakt
1 rode ui
knoflook
paprikapoeder
Italiaanse kruiden
3 eetlepels rode pesto
1 eetlepel maizena
parmezaanse kaas
1 ei
3 tomaten
150 gram wortelen
klein blikje tomatenpuree
rucola
olijfolie
citroensap
pijnboompitten
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar. Versnipper de rode ui en knoflook (of gebruik knoflookpoeder als je net zo lui bent als dat ik ben) en doe dat in een kom. Voeg het gehakt, een flinke snuf paprikapoeder, een hele boel Italiaanse kruiden, de rode pesto, maïzena, een ei en de Parmezaanse (strooi)kaas toe. Ik gebruik strooikaas, maar als je het ietsje smeuïger wilt hebben, kun je prima Parmezaanse kaasvlokken gebruiken.

- Doe ondertussen wat boter of olie in een koekenpan en laat dit opwarmen op het vuur.
Kneed in de kom het gehakt en wat er allemaal bij zit goed door elkaar, totdat je handen goed smerig zijn (en alles goed gemengd is natuurlijk). Rol nu uit het gehakt balletjes gehakt ten grote van een grote walnoot. Doe de balletjes in de pan en laat ze allemaal op een rustig vuur aan alle kanten bruin worden.
- Snij, terwijl de balletjes in de pan bruin liggen te worden, ondertussen de wortels in kleine stukjes. Ook de tomaten kunnen klein gesneden worden, maar doe de wortels eerst – die mogen als ze kleingesneden zijn direct de pan in bij de gehaktballetjes.
- De kleingesneden tomaat gaat met de tomatenpuree en olijfolie in een kom en dat roer je door elkaar tot je een dikke saus hebt. Dus doe rustig aan met de olie, het mag best een beetje een papperig geheel zijn.
Pak alvast een kleine pan en zet deze op middelhoog vuur op en rooster de pijnboompitten alvast. Die hebben we zo nodig.
Als de gehaktballetjes rondom bruin zijn en de wortels ook al een paar minuten in de pan liggen, kan de saus erbij. Roer het geheel lekker door elkaar, zodat het een slagveld in je pan begint te lijken.
- Pak een bord en doe daar de rucola over en besprenkel dit met wat citroensap. Doe daar de geroosterde pijnboompitten eroverheen en scherp vervolgens wat gehaktballetjes en wortels/saus op de rucola.
Als je foto’s voor op je Insta wilt maken kun je er nog allerlei mooie dingen bij doen voor de foto, maar ik kreeg trek en ben dus maar gaan eten ;‐) Eet smakelijk!
