Vegatarisch

Plaattaart met groenten en geitenkaas

Dit is echt zó lekker!

Hoi! Het is weekend. En weekenden moet je beginnen met lekker eten. Ik kwam om kwart voor zes thuis met wallen tot aan mn knieën na de toetsweek op t werk. MAAR ik heb het overleefd dus dat moest gevierd worden met lekker eten. Vorige week vond er een heel bijzonder moment plaats. Jan, die niet van geitenkaas zei te houden, nam een stukje en zei oh eigenlijk is dit best wel prima te doen. Nouja dat hoef je tegen mij niet 2 keer te zeggen dus ik stormde naar het internet en zocht direct naar een lekker recept met geitenkaas. Ik vond er zo’n beetje 13 miljoen (om en nabij). Ik koos voor deze heerlijke bladerdeegtaart. Op het recept stond plaattaart. En ik vind dat een leuk woord. En ik vraag me af hoe lang een Groninger er over doet om het uit te spreken 😉 Wat hebben we nodig voor 2 personen (en dan zit je wel echt vol)

Snijd vervolgens in stukken en doe er wat verse rucola op. HEERLIJK! Eetsmakelijk allemaal <3

Plaattaart met groenten en geitenkaas

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 6 plakjes bladerdeeg, of een rol koelvers deeg

  • 150 gram spitskool

  • een halve courgett

  • 3 tomaten

  • 70 gram zachte geitenkaas

  • een hand geraspte jong belegen kaas

  • een handje rucola

  • olijfolie

  • knoflooksnippers

  • peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de spitskool klein en bak in een beetje olijfolie met knoflook.
  • Snijd ondertussen de courgette en tomaat in plakjes en de geitenkaas in kleine brokjes.
    Verdeel het bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier. Laat ze net een beetje overlappen.
  • Bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de spitskool over het bladerdeeg, laat de randen iets vrij.
    Verdeel de plakjes courgette en tomaat er op. Dat kan hoe je het wil maar ik wil altijd dat het er leuk uit ziet (serieus, hoe het er uit zit helpt echt ook mee aan de smaak altijd hoor haha) dus ik legde ze netjes om en om. Verdeel de geitenkaas erover en doe er peper overheen. Zet 25 minuutjes in de oven.
  • Snijd vervolgens in stukken en doe er wat verse rucola op. HEERLIJK! Eetsmakelijk allemaal <3

Plaats een reactie