Vlees

Italiaanse wraps

Een goed uitgepakt experiment

Hallo allemaal!

Soms heb je wel eens een kookexperiment wat wel zo vreselijk goed uitpakt dat je direct na het eten naar je computer rent en een blog maakt. Dat was dus vandaag!

Ik had nog allerlei spulletjes in huis die op moesten en heb voor dit gerecht alleen een bol mozzarella gekocht, de rest was er nog. En het is eigenlijk heel hip he, Italiaanse wraps. Best fusion achtig toch? 😉

Italiaanse wraps

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 4 wraps

  • 80/100 gram kipfilet

  • 100 gram gehakt

  • een halve courgette

  • 2 trostomaten

  • 1 bol mozzarella

  • groene pesto

  • een paar blaadjes verse basilicum

  • een handje pijnboompitten

  • een handje geraspte pecorino

  • gedroogde oregano

  • knoflooksnippers

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in olijfolie. Voeg de gehakt toe en bestrooi zeer rijkelijk met oregano en knoflook.
  • Snijd de courgette in dunne plakken, en snijd vervolgens die plakken weer door de helft. Voeg toe aan het vlees. 1 van de tomaten snijd je nu in kleine blokjes en voeg je ook toe. Laat lekker door pruttelen. Voeg op het laatste moment een hand pijnboompitten toe.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Besmeer de wraps met een goede laag pesto. Snijd de mozzarella in dunne plakken en voeg 1 plak in stukjes gescheurd toe aan het vleesmengsel, zorg dat het goed smelt.
    Schep de vulling in de wraps. Rol de wraps op en leg in een ovenschaal. Verdeel op elke wrap plakjes tomaat en mozzarella, en wat basilicum.
  • Zet een kwartiertje in de oven. Haal er uit, doe nog wat verse basilicum er op, en wat geraspte pecorino. Klaar. EN LEKKER!

Plaats een reactie