Vlees

Kip gevuld met mozzarella en tomaat uit de oven

dit eten is zooo makkelijk. Het is ontzettend lekker (volgens Jan is dat een understatement)

Eindelijk een woensdag waarop we iets nieuws eten. Dus, een gloednieuwe blog voor jullie! En weet je wat nou zo leuk is, dit eten is zooo makkelijk. Het is ontzettend lekker (volgens Jan is dat een understatement) en de kip zelf is echt vijf minuten werk, de rest doet de oven. Ik vond het wel even lekker want ik wilde wel iets lekkers eten maar had niet zoveel puf om uren in de keuken te staan.

Ik zag maanden geleden eens een filmpje op facebook (kennen jullie Tasty? briljant, serieus, even volgen op facebook!) en dat heb ik half onthouden. Dus de helft is van Tasty, de helft is zelf bedacht. Kijk jongens dit willen jullie eten toch??

Kip gevuld met mozzarella en tomaat uit de oven

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

45

minutes

Ingredienten

  • 2 stevige kipfilets

  • 2 tomaten

  • een bolletje mozerella

  • een paar blaadjes basilicum

  • ongeveer 100 ml slagroom (kan ook vast andere room zijn maar ik had nog slagroom wat op moest)

  • Parmezaanse kaas (niet zelf geraspt dit keer maar uit een zakje)

  • peper

  • Italiaanse kruiden


  • Ik nam er verder bistrokrieltjes bij en een salade van rucola, wat mozzarella en tomaat wat je over hebt na het snijden en olijfjes.

Bereidingswijze

  • Oke go! aan het werk. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakken.
  • Maak drie inkepingen per kipfilet. Maak ze goed diep en breed genoeg. Stop in iedere inkeping een plakje tomaat, frommel er een plakje mozzarella in en tot slot een blaadje basilicum.
  • Bestrooi beide filets met peper en Italiaanse kruiden en leg in een ovenschaal.
  • Giet er de slagroom over heen en strooi er vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Dit ziet er, ondanks dat de kip nog rauw is al lekker uit vind ik!
  • Deze schaal doe je vervolgens een half uur in de oven. Als je kipfilets erg dik zijn moet het misschien ietsje langer, bij mij was een half uur genoeg, kijk hier wel even goed naar want ik wil geen zieke mensen door mijn blog haha.
  • Ondertussen heb je ruim tijd om even gezellig met je moeder te appen (of met iemand anders) en de aardappeltjes te bakken.
  • Ongeveer vijf minuten voor de kip klaar is (anders wordt het zo kledderig) doe je de rucola in een schaal.
  • Snijd de mozzarella en tomaatjes die je over had in kleinere stukjes en meng er door.
  • Meng er een hand olijven door en wat dressing op basis van olijfolie en klaar ben je.

En het was echt aangenaam lekker en zeker een blijvertje! Dus wil je lekker eten, heb je niet zoveel zin om te koken maar wil je geen eten halen, nou echt maak dit. Want al heb ik uren tijd, dit ga ik zeker nog eens maken.

Plaats een reactie