Koek

Kokoskoeken met chocola

Dit is zo bizar lekker

Ik ga jullie verblijden met een eenvoudig maar zoooooooo verschrikkelijk lekker receptje. Ik vond dat ik gister wat moest bakken, ik had er zin in. En in het zelfde bakboek waar in het recept van de gevulde koeken uit heb, staat een recept voor kokoskoeken. En misschien werden dit wel de beste kokoskoeken van het westelijk halfrond.

Nu ben ik gek op kokos. Jan ook. We gaan ieder jaar naar het foodtruckfestival in Utrecht, en ieder jaar staat daar een truck van “Madame cocos”. En ieder jaar kopen we daar dus wat. Maar wat er nu toch gebeurde, we zijn er allebei van overtuigd, dat deze koeken daar niet voor onderdoen en minstens zo lekker zijn! En dat terwijl ik basis koeken had gebakken. Je kan nog eindeloos varieren door bakvaste chocola in het beslag te doen, of uitgelekte rumrozijnen, noem maar op wat je wil! Maar laten we gewoon beginnen met de basis. Ik had 9 koeken gebakken van een normale doorsnede, dat je niet gelijk vol zit na een halve haha. Daarvoor heb je nodig:

Kokoskoeken met chocola

Personen

9

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingredienten

  • 2 eieren

  • 130 gram kristalsuiker

  • 125 gram kokosrasp

  • chocola voor er overheen

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Ik vind dat nog steeds erg moeilijk en ben panisch dat er een beetje eigeel bij het wit komt want dan wil het niet meer. Je hebt namelijk alleen het eiwit nodig. Afijn splits ze en doe de eiwitten in een beslagkom. Voeg de suiker en kokos toe en mix het tot een egale massa. Het bleef bij mij een beetje korrelig. Ik denk dat er best wat eiwit bij mij was achtergebleven bij de dooier omdat ik niet verder durfde te gaan haha. Ik heb nog een derde ei gepakt en daar ook eiwit van gebruikt. Toen werd het een wat egaler deeg. Schat dit zelf in, dat kunnen jullie best.
  • Nu kun je gaan lopen knoeien met lepels enzo maar bij mij wordt dat dan toch niet zo netjes als ik wilde. Ik heb dus gewoon met mijn handen een bolletje gekneed en dit bolletje een beetje platgedrukt op een bakplaat.
    Er kwamen bij mij dus 9 koeken uit.
  • Doe ze 20/22 minuten (houd goed je eigen oven in de gaten) in het midden van de oven op 170 graden. Als het goed is worden ze goudbruin en krijg je lekker een beetje zo’n sticky randje.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Geniet ondertussen van de geur.
    Smelt naar wens chocola en gebruik een spuitzak (of een lepel zoals ik met een sate prikker om t iets beter te verdelen) en versier ze met chocola.
    MAN WAT IS DIT LEKKER!
    ussen de middag van gemaakt 🙂 Want we gaan natuurlijk niks weggooien als het niet hoeft.
  • P.S., je zit dus nu wel met een aantal eierdooiers. Geen probleen joh. Je kunt er advocaat van maken of allerlei heerlijks in toetjes, maar dat ging voor mij even niet omdat het allemaal dan rauw ei blijft.
    Ik heb er een scheutje melk bij gedaan, en er een heerlijke omelet voor t

Plaats een reactie