Vegatarisch

Couscous met feta en gegrilde groenten

Supersnel klaar, gezond en lekker.

Hallo!

Op deze druilerige woensdag een wat eten we woensdag wat ik niet deze woensdag at maar wel een andere dus wel op de wat eten we woensdag mag. Goed verhaal he! Maar het is in ieder geval een erg lekker gerecht wat binnen een kwartier op tafel staat dus dat is ook mooi meegenomen dacht ik zo.

Wat hebben we nodig voor 2 personen:

Couscous met feta en gegrilde groenten

Recipe by Irene
Personen

2

personen
Totale tijd

20

minutes

Ingredienten

  • 140 gr couscous

  • een flinke hand rozijnen

  • 150 ml kruidenbouillon

  • 0.5 courgette

  • 1 paprika (kleur naar wens, ik gebruikte een gele dit keer)

  • 150 gram feta

  • knoflooksnippers

  • peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika in kleine stukjes en de courgette in halve plakjes. Verhit olijfolie in een grilpan en doe de groente daar in. Bestrooi met knoflook en peper en schud af en toe om.
  • Kook ondertussen water, en maak een bouillonnetje. Doe in een pannetje de couscous en de rozijnen en voeg 150 ml bouillon toe. Doe de deksel er op en laat wellen. Dit hoeft niet op een warmtebron. Kijk na vijf minuutjes even, als alles is opgenomen maar je couscous is nog niet helemaal zacht, doe er dan nog een scheutje water bij).
  • Snijd de feta in stukjes. Doe de helft hiervan bij de gegrilde groente en roer alles door elkaar. Laat niet te lang zitten want dan smelt echt alles en wordt je pan zo vies.
    Schep het hele groentemengsel door de couscous en roer alles goed door. Proef even of het nog wat kruiden nodig heeft.
    Schep in kommen of borden en verdeel de resterende feta er overheen.
    Wij zijn hier fan van!

Plaats een reactie