Vlees

Mexicaanse kippenprut

Wat smakelijker is dan het klinkt 🙂

Klinkt aantrekkelijk he? Haha ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet meer weet waarom dit zo heet. Ik gok eigenlijk omdat het gewoon een beetje een prutje is haha.  Dit is een gerechtje wat moeders vroeger wel eens maakte. Tim en ik waren en zijn hier gek op! Ik was het alleen een beetje vergeten. Dus toen ik laatst met Tim appte en vroeg wat hij ging eten (mijn standaard vraag aan hem) zei hij dit. En toen dacht ik OJA!!! DAT WIL IK OOK MAKEN!

En weet je, het is helemaal niet zo moeilijk. Zeker niet als je de luie variant maakt met de keukenmachine ipv een handrasp. Dan is het zo klaar! Ik was nog wel even aan het pielen want zowel mijn mexicaanse kruiden als mijn cajunkruiden waren op dus moest even bedenken wat ik zou doen maar het pakte goed uit!

Wat heb je nodig:

Mexicaanse kippenprut

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 300 gram kipfilet

  • 1 grote of 1,5 kleine courgette

  • 1 grote ui

  • Mexicaanse kruiden (of paprikapoeder als het op is maar ik zou echt voor Mexicaans gaan)

  • knoflooksnippers

  • olijfolie

  • peper

  • nacho’s voor erbij

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in blokjes en bak in een koekenpan in olijfolie rondom bruin. Rasp ondertussen de ui en en courgette, of snijd het in grove stukken en zet de keukenmachine 10 seconde aan.
  • Kruid de kip met peper, knoflook en paprikapoeder. Voeg de geraspte courgette en ui toe en laat doorwarmen. Niet al te lang anders krijg je zo’n soppig geheel, dat is niet nodig. Proef het. Bij mij was het nog steeds wat flauw dus heb nog flink wat paprikapoeder en peper er overheen gedaan.
  • Je kunt de nacho’s warm maken of koud er bij eten, waar je zin in hebt.
    En thats it! Lekker, simpel, prima!

Plaats een reactie