nacho’s en kaas. dat kan niet mis gaan!
Het moet niet gekker worden, niet eens een Italiaans blogje maar een Mexicaanse blog dit keer. Het is vandaag geen mooi weer, veel regen en onweer en grauw. Dus geen frisse salades oid, nee, knusse comfortfood moest het zijn! Ik kan je zeggen, echt kcal arm is het niet. Verre van haha. Maar wel ergggg lekker, dus morgen maar even extra mijn best doen met sporten. Van de foto alleen al krijg je spontaan trek toch?
Je kan hier met 3 personen van eten (wij wel) want er gaat een portie de vriezer in, maar wat hebben we nodig!

Mexicaanse ovenschotel
3
servings30
minutesIngredienten
200 gram kipfilet
150 gram gehakt
1 rode paprika
een blik kidneybonen in chilisaus
een blik mais
fajitakruiden (ik zweer bij jumbo eigen merk, heeeeerlijk)
naturel nachochips
geraspte kaas
salsa
een bekertje zure room
Bereidingswijze
- Hup hup aan het werk! Snijd de kip in kleine blokjes en bak rondom bruin. Ondertussen kun je de paprika klein snijden. Als de kip bruin is voeg je die ook toe.
- Vervolgens doe je de gehakt er bij en bak je dat ook bruin, meng alles lekker door elkaar. Laat de mais uitlekken. Doe dat niet met de kidneybonen want je hebt speciaal bonen in chilisaus gekocht, dat zou toch zonde zijn. Voeg beide groentes toe en laat meewarmen.
- Doe een half zakje fajitamix er bij. Er hoeft geen water meer bij, het is vochtig genoeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden, laat ondertussen het mengsel lekker sudderen.
Schep daarna over in een ovenschaal en bestrooi met een heel klein beetje kaas. Bedek met nacho’s. Doe daar wat klodders salsa op en nog wat kaas. - Maak af met nog een laagje nachos’en nog meer kaas. Dit klinkt mega machtig maar valt wel mee, ik zeg ook niet dat je kilo’s kaas per lading er op moet doen he haha.
Zet nog 20 minuutjes in de oven en klaar! Brand je mond niet want het is heet, maar eetsmakelijk! Je kunt er nog een lepeltje zure room bij doen, dat past er ook wel perfect bij. Maar zonder is ook echt prima