Ik weet niet of ik wel eens betere soep gemaakt heb!
Woensdag blogdag! Maar de blog: “Warm een restje Chinees van zondag op” is ook zo kort he!
Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op moeders, die mij vorige week een receptje en een foto van een heerlijk uitziende minestronesoep stuurde. Ik heb hem nog niet eerder geplaatst, want ze gebruikte hem afgelopen weekend nog met allerlei overheerlijke lekkertjes toen tante en oom op bezoek kwamen. Dus dan kon ik het natuurlijk niet verklappen. Maar nu jullie dit zien willen jullie weten hoe je dit maakt he?
Komt ie:
Lekkere Maaltijdsoep (Minestrone met een kleine twist)
Het was een dag waarop ik niet wist hoelaat we zouden eten, dus ik koos voor een maaltijdsoep. Die kon ik ‘smiddags al voorbereiden en op het tijdstip dat we daadwerkelijk zouden gaan eten afmaken.
Ik had smiddags dus al de basis voor een minestrone gekookt. Maar toen het uiteindelijk etenstijd was, vond ik m een beetje mwah. Dus dacht ik aan wat mijn vader in dat soort gevallen deed, die noemde dat ‘it’ toevoegen. Ik denk dat ‘pit’ de lading ook wel dekt, dan is wat duidelijker wat hij daarmee bedoelde. Helaas deed ik er iets teveel pit in naar mijn smaak en daarom verzachtte ik dat weer met een scheut vloeibare boter. (dat had ik weer van mijn moeder geleerd, zo zie je dat zelfs op je 56e je ouders nog invloed hebben) Het resultaat was een superlekker, ik weet niet of ik wel eens betere soep gemaakt heb!
Minestronesoep van Annelies
3
servings30
minutesIngredienten
pakje gezeefde tomaten
400 gram verse gesneden soepgroente
4 runder chipolataworstjes
potje witte bonen
oregano
buillonpoeder
zoete chilisaus (van die rode doorzichtige die je op loempia’s doet)
ketjap
vloeibare boter
Bereidingswijze
- Doe de gezeefde tomaten en dezelfde hoeveelheid water (kan je mooi in het lege pakje doen, dan krijg je alle restjes er gelijk goed uit) in een soeppan. Doe de worstjes erin en breng het geheel aan de kook, af en toe roeren.
- Als het een poosje gekookt heeft voeg je de soepgroente toe en laat je de soep een poosje zachtjes doorkoken. Strooi wat oregano in de soep en laat ook even meekoken.
- Als de worstjes gaar zijn haal je ze uit de soep en snijd je ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze even af. Doe de worstjes en de boontjes in de soep en roer goed door.
- Voeg dan een scheutje chilisaus en een scheut ketjap toe, roer heel goed door.
- Als laatste roer je er nog een flinke scheut vloeibare boter door, heel goed roeren totdat de boter helemaal door de soep gemengd is.
Uiteraard lekker met een knapperig broodje erbij, maar zonder ook heel erg lekker