Het moet in ieder geval 30 minuten sudderen dus je moet er wel even tijd voor nemen.
Hallo! Het is woensdag, dus we hebben gegeten. En dat is vandaag iets nieuws dus een spiksplinternieuwe wat eten we woensdag blog voor jullie.
En dit keer ontvangen jullie een receptje voor een vegetarische ovenschotel. Het is eventjes werk, of nouja het werk valt mee, maar het moet in ieder geval 30 minuten sudderen dus je moet er wel even tijd voor nemen.
Ik heb een boekje over tomatensaus, 1 basissaus met 100 recepten. Bij alle recepten is de saus net een klein beetje aangepast. Dit recept heb ik dus ook niet zelf bedacht (eerlijk he) maar komt uit dat boekje!
Je hebt nodig voor 3 personen (want we hebben ongeveer 1 portie over).
Ovenschotel met courgette en paprika
Course: Uncategorized3
servings40
minutesIngredienten
een ui
2 tenen knoflook
een stengel bleekselderij
2 courgettes
2 paprika’s
een blikje tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenpuree
een eetlepel gesneden verse basilicum
100 ml droge witte wijn
peper
geraspte kaas
een theelepel suiker
bakboter
olijfolie
- Bijgerecht
Ook moet er iets bij, wij hadden er wit brood bij (ik wilde eigenlijk ciabatta maar dat was ik vergeten te kopen en wit brood deed t erg goed!)
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes. Verwarm olie en boter in een grote pan en bak de ui, knoflook en bleekselderij op matig vuur. Ondertussen snijd je de courgettes in plakjes en de paprika in repen. Voeg die toe in de pan en bak ze mee.
- Na een minuutje of vijf doe je de tomatenblokjes, wijn, suiker, tomatenpuree en basilicum erbij. Breng aan de kook. Bestrooi met wat peper en laat het op matig vuur 30 minuutjes door sudderen.
- Schep het hele gebeuren over in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet nog een minuutje of 5 onder de gril.
Het is dus een lekker makkelijk recept. Het is nou ook niet om door heel je dorp op stad te schreeuwen dat je briljant gegeten hebt, maar dat hoeft ook niet altijd toch? Gewoon lekker eten is ook best prima op een normale dag!
Eetsmakelijk!