Vlees

Ovenschotel met kip en broccoli

Van het eerste bruiloftsblikje!

Wat eten we woensdag! Ja ook dat gaat gewoon door. En dat moet ook wel! Want wat is er vreselijk veel aandacht besteedt aan mijn kookhobby op onze bruiloft. Liedjes, gedichten, zelfs de ambtenaar had het over mijn blog.

Tsja, dan kun je verwachten dat er ook een cadeau aan gerelateerd is. Van de van Gerner familie kreeg ik wel een heel origineel cadeau. Een doos vol (echt ik overdrijf niet, zie foto) met blikjes. Wat voor blikjes? Ik zou het werkelijk niet weten! De originele wikkels zijn er af en ieder blikje is evenleuk versierd met hartjes, gedichtjes, knutsels, noem maar op. Het ziet er heel leuk uit, maar ik heb dus werkelijk geen idee wat er allemaal inzit.

Vandaag zouden we boodschappen doen. Ik maakte een lijst voor donderdag tot en met zondag. Vandaag, op de wat eten we woensdag, wilde ik een blikje gebruiken. Vlak voor we gingen koos Jan een blikje uit en trokken we het open. Het bleek ragout te zijn! Wat voor precies wisten we niet, maar we dachten kippenragout. In de auto naar de winkel had ik dus precies 6 minuten om te bedenken wat ik met die ragout zou doen. En het is gelukt hoor, ik bedacht me ineens een recept wat we vroeger thuis vaak aten. Heel leuk om op deze manier weer eens andere dingen dan normaal te eten!

Het was lekker! En ik ben nu al benieuwd wat er in het volgende blikje zit.

Doeg!

Ovenschotel met kip en broccoli

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • Een blikje ragout (daar begon dit hele feest tenslotte mee), 250 gram kipfilet, een broccoli, aardappelpuree (zelf kiezen of je het zelf maakt of uit een zakje doet), peper en kerrie. 

  • 250 gram kipfilet

  • 1 broccoli

  • voor 2 personen aardappelpuree (of uit zakje of zelf maken)

  • peper

  • kerrie

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan rondom bruin. Voeg de inhoud van het blikje ragout toe en laat lekker sudderen.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200 graden voor. Snijd de broccoli en kook beetgaar, en maak aardappelpuree klaar. Giet de broccoli af en verdeel de roosjes in een ovenschaal
  • Kruid de kip met wat peper en giet het ragoutmengsel in een ovenschaal.
  • Maak het geheel tenslotte af met de aardappelpuree. Bestrooi met wat peper en kerrie, en stop het 20 minuutjes in de oven.

Plaats een reactie