met kip, worst en rijst uit de skillet!
Oke nieuwe blog tijd!
In de voorjaarsvakantie, toen we vrij waren, zijn we een dagje wezen winkelen. (Toen kon dat allemaal nog haha). Naast leuke kleding voor mij (dat is natuurlijk noodzakelijk) zijn we ook nog allemaal andere winkels in gegaan. O.a. een kookwinkel. En geloof het of niet, we gingen er niet eens voor mij naar binnen maar voor Jan. Hij had zijn zinnen namelijk gezet op een gietijzeren koekenpan, ofwel een Skillet. En nou heb je die daar ook voor 300 euro. Maar dat was wat overdreven om te proberen of dat wat was. Sterker nog, dat was uberhaupt wat overdreven voor een pan vonden we. Maaaar er waren gelukkig ook pannen in veeeel minder dure uitvoering, veel aangenamer dus.
Dus gewapend met een skillet gingen we weer er uit.
Jan heeft er al een aantal keer lekker vlees in gebakken, maar laatst een gehele schotel die zelfs met pan en al de oven in moest. En dat was me toch een partij lekker! Als je geen skillet hebt denk ik dat je ook heus de boel kan overscheppen in een ovenschaal. Hoe dan ook, aanrader dit gerecht!
Het kwam van een Engelse site, er werden dus weer cups en van die maatlepels gebruikt. Heb je die niet, koop die dan, het is echt zo handig! Afijn. Wat heb je naast de cups en lepels nog meer nodig:
Overheerlijke cajunschotel
2
personen15
minutes25
minutes40
minutesIngredienten
1 kleine rode ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 saucijs
1 grote kipfilet
225ml sugo of passata
1 cup kippenbouillon
0.5 cup geraspte chedderkaas
2 bosuitjes
net ietsje minder dan 0.75 cup ongekookte rijst
0.75 teaspoon cajun kruiden
2 tenen knoflook
peper
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 190 graden.
Snijd knoflook, ui, paprika en kip in stukjes. Verwijder het vel van de worst en snij dat ook in stukjes. Rasp de cheddar als je een blokje hebt. - Verhit de olijfolie in je, jawel, skillet. Of in een koekenpan als je dat niet hebt. Zet hem op medium vuur. Voeg de uien, knoflook en paprika toe en bak wat zacht. Voeg het worstvlees toe en bak rondom bruin.
Daarna voeg je de kip en de cajunkruiden toe. Blijf roeren en bak alles bruin. Kruid nog met wat peper. - Voeg de ongekookte rijst toe, de bouillon en de passata. Roer de cheddar er door heen en breng het gebeuren aan de kook.
Schuif de hele pan in de oven, voor een minuutje of 20/25. Roer een keer door. Als het goed is is de saus ingekookt en de rijst gaar. - Heb je dus niet zon pan, laat dan de ovenschaal mee verwarmen als de oven opwarmt en schep het daar in over.
Ondertussen kun je de bosui in ringetjes snijden.
Garneer met de bosui ringetjes.
Eetsmakelijk! Wij vonden het écht heel erg lekker.
