Vlees

Spaghetti Carbonara

Traditioneel, zonder room

Tijd voor een blogje. Maandag aten we spaghetti Carbonara. En dan origineel, zonder room. Eigenlijk zouden we dat helemaal niet eten maar het ging als volgt.

  • Er was in huis: Rijst, sperzieboontjes en sate
  • Een halve fles heerlijke rode wijn die zondag niet op was gegaan

Mopper de mopper, dat gerecht past echt niet bij die lekkere wijn. Maar ik heb zoooo geen zin in boodschappen doen. Nouja toch maar boodschappen. Wat zullen we eens eten. Een lekkere pasta, daar heb ik zin in. Google: pastarecepten en bardolino wijn (want dat was het). Allerlei pastarecepten. Waaronder, originele carbonara. Leuk! Dat wilde ik altijd al maken. Ineens vond ik het niet meer erg om boodschappen te doen. Wat hebben we nodig. Ik las het recept en werd nog blijer. Dit hadden we notabene allemaal in huis! Alsof het zo moest zijn. Oke we hadden geen pancetta maar wel gerookte spekblokjes, ik vond dat het kon.

Wat heb je nodig voor dit recept voor twee personen:

Spaghetti Carbonara

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingredienten

  • 125 gram pancetta, of spekblokjes dus

  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

  • 2 eieren

  • 160 gram spaghetti

  • peper

  • knoflooksnippers

  • een beeetje zout

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti gaar, voeg een klein beetje zout toe in het water.
    Bak ondertussen de spekjes in een pan, je hebt geen olie nodig. Laat ze niet aanbranden maar wel lekker bakken.
  • Ondertussen heb je tijd om, als je een blok kaas hebt, dit te raspen. Ik deed dit lekker in mijn goeie vriend Dhr. Kitchenaid, dat ging lekker snel haha.
    Splits de eieren. Je hebt alleen de dooiers nodig. Van de eiwitten kun je later nog wat maken, bijvoorbeeld kokosmakronen, zoek maar op deze blog ūüėČ
  • Als de spaghetti gaar is giet je het niet af, maar schep je het uit de pan en voegt het toe in de koekenpan met de spek. Voeg wat eetlepels van het kookvocht toe (daarom giet je het dus niet af) en roer het grootste deel van de parmezaanse kaas erdoor. Eventueel kun je nog een lepel vocht erbij doen als je denkt dat het nodig is.
  • Zet het vuur van de koekenpan uit en giet de eierdooiers erbij. Blijf goed roeren, het moet geen omelet worden haha, maar juist een romige saus. Bestrooi met flink wat peper en knoflook.
    Schep op de borden, verdeel de rest van de kaas er overheen, en eetsmakelijk!
    En, die wijn, die was er inderdaad héérlijk bij!

Plaats een reactie