Alles moet je vieren! Ook in de lockdown.
Hallo!
Het is vandaag derde paasdag (vonden wij, we hadden nog zoveel lekkers over dat we gewoon deden alsof het nog steeds een feestdag was).
Het was natuurlijk een beetje een gekke pasen omdat we niet naar familie konden. Maar dat hebben we goedgemaakt door te videobellen tijdens het paasontbijt en online spelletjes te doen.
Ondanks dat er geen visite kwam en wij niet op visite konden, had ik wel ontzettend zin om een taart te bakken. Dus ik besloot het gewoon te doen. Het werd een iets andere taart dan gepland, want niet alles ging volgens plan. De botercreme mislukte, ik had daarom geen toeven, en zo gingen er nog wat dingen mis. Maar dat geeft niet, ik schrijf op wat ik uiteindelijk nu heb gedaan en dat is érg goed uitgepakt.
Voor een flinke taart (waar je met z’n tweetjes flink van kunt eten en de buren ook nog blij kunt maken) heb je nodig:
Paastaart met karamelroom
10
personen20
minutes1
hour30
minutesIngredienten
1 pak biscuitmix van dr Oetker of zelf biscuit maken
5 eieren
1 zakje banketbakkersroompoeder (ja het hoeft allemaal niet ingewikkeld, alleen als je daar zin in hebt)
400 ml slagroom
20 gram kristalsuiker
nougatine
paasdecoratie naar keuze
Bereidingswijze
- Maak de biscuit volgens de aanwijzingen op het pak. Doe dit ruim van te voren, want deze moet goed afkoelen voor je er iets mee kunt.
- Maak de karamelsaus. Doe dit door 200 gram suiker met 50 ml water op hoog vuur te zetten. Hou heel goed in de gaten, als het bruin wordt haal je het direct van het vuur. Voeg een bekertje van 200 ml slagroom toe (houd een klein beetje afstand, het gaat wat borrelen) en roer er door heen. Laat afkoelen.
- Maak de banketbakkersroom. Doe dit ook volgens aanwijzing, maar volg wel aanwijzing voor romige banketbakkersroom (romige room, juist ja), door een groot deel van het water te vervangen door 200 ml slagroom)
Schep karamelsaus door de room. Doe dit naar eigen verhouding, ik heb er flink wat in gedaan omdat ik anders de karamelsmaak een beetje miste. - Snijd de biscuit in drie lagen. Besmeer elke laag met een dikke laag room). Smeer de taart ook af met de room. Plak over de hele rand nougatine, ik doe dat gewoon met platte hand anders lukt het niet.
Vervolgens versier je de taart naar keuze, en ben je klaar!
