met chorizo, rucola en aardappel
Goedenavond!
Jongens ik loop ontzettend achter met blogjes. Dus ik moest zelfs kiezen waar ik vandaag over ging bloggen. Ik heb gekozen voor deze Italiaanse stamppot. Eenvoudig te maken, ergggg lekker.
Ook wel een gerechtje wat je lekker buiten aan je tuintafel in de zon zou eten <3
Wat heb je nodig voor 2 personen (en dan bleef er nog een flinke lunchportie voor 1 persoon over)
Italiaanse stamppot
Personen
2
personenVoorbereidingstijd
10
minutesKooktijd
20
minutesTotale tijd
30
minutesIngredienten
500 gram kruidige aardappelen
1 chorizoworst
een halve pot zongedroogde tomaatjes in reepjes
50 gram (minimaal) rucola
45 gram geraspte gran pardano
Italiaanse kruiden
peper
een klontje boter
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen. Snijd in wat kleinere stukken, dan zijn ze sneller gaar, en breng aan de kook. Ondertussen snijd je de chorizo en deze bak je, zonder boter, in een koekenpan samen met de Italiaanse kruiden. Voeg de zongedroogde tomaatjes mee en laat meebakken.
- Giet de aardappelen af. Voeg een klont boter, en de kaas toe en stamp door elkaar. Als het te droog is voeg je een klein beetje water toe, het moet lekker smeuiïg worden.
Roer de chorizo en het grootse deel van de rucola er doorheen. - Schep op borden, of in kommen, en garneer met nog extra rucola en nog een beetje geraspte kaas. Dat is het!
Eetsmakelijk lieve mensen 🙂