Vegatarisch

Pastaschelpen met spinazie en ricotta

Hallo! Nou daar issie dan hoor jongens, het eerste eigen blogje wat ik als moeder typ!

Ik heb de eerste weken niet zoveel (spannends) gekookt. Want hey ineens had ik een prachtig kereltje en staat je wereld best op de kop, uitgebreid koken zat er gewoon even niet in. Maar ik heb sinds vorige week de slag weer te pakken en geniet er weer onwijs van.

Daarom nu tijd voor een blogje! En ik wil vandaag graag een heerlijke pasta schotel met jullie delen. Het recept is weer niet helemaal origineel maar ook weer wel want natuurlijk heb ik weer dingen weggelaten en dingen toegevoegd. Afijn! Wat hebben we nodig voor deze heerlijke ovenschotel:

Pastaschelpen met spinazie en ricotta

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingredienten

  • 160 gram grote pastaschelpen

  • 150 gram verse spinazie

  • 125 gram ricotta

  • 2 volle eetlepels reepjes zongedroogde tomaat

  • een flinke eetlepel olijven

  • 1 sjalotje

  • 2 tenen knoflook

  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas

  • zwarte peper

  • 1 eetlepel gesneden verse basilicum

  • olijfolie

  • geraspte kaas ter garnering

Bereidingswijze

  • Kook de pasta schelpen al dente. Spoel af met koud water en zet ze in een ovenschaal, waar ze even lekker kunnen afkoelen.
  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en bak dit in olijfolie. (volgens mij beginnen echt zoveel blogjes van mij zo!). Voeg de spinazie toe, eerst komt t je pan uit maar het slinkt vanzelf.
  • Rasp de parmezaan. Voeg de ricotta en parmezaan toe en roer het tot een lekker mixje. Strooi de basilicum er overheen. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en roer er heen. Strooi flink wat peper en nootmuskaat er over en laat de smaken even lekker intrekken.
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak ondertussen (ik vind dat handig in een vijzel) de walnoten in stukjes.
  • Vul met een theelepel de pasta schelpen. Garneer het gebeuren met de stukjes noot en geraspte kaas.
    Zet in de oven met wat folie er overheen. Na 20 minuten verwijder je het folie en laat je het nog 10 minuten in de oven staan. En tadaaaaaa een heerlijke ovenschotel!
    Ik zoek nog een manier om de pasta schelpen iets soepeler te houden (sommigen werden net een beetje hard achtig in de oven) maar het was wel een heerlijk gerecht!

Plaats een reactie