Vlees

Salievlees van mijn opa

Een gastblogje van moeder, die nu oma is 🙂

Mijn eerste blog als moeder! Onze Finn is vandaag 3 weken oud. Ik denk dat ik in die 3 weken twee keer gekookt heb hahaha. We hadden veel eten gekregen, moeders heeft gekookt voor ons, broer Tim kookte, Jan kookte, dus echt veel blog materiaal van mij was er niet.

Maar daar is oma voor. Want ja als je oma bent heb je een nieuwe taak, en dat is gek zijn op je kleinkind. En dat mag! Sterker, dat moet! Maar ik vond dat daarnaast ook wel tijd was voor een gastblogje zodat ik weer wat content op mijn blog had, en jeeej dat geschiedde ook.

Dus komt ie!

Mijn vader, Irene’s opa, hield van taal en van lekker eten. Die combinatie heeft een paar prachtig geschreven recepten opgeleverd. Een paar voorbeelden staan in mijn eigen blog Koken met (o)pa

Het daarin genoemde saliebraadstuk hebben we vanavond gegeten en het was ontzettend lekker. We walmen nou wel heel erg naar knoflook maar dat merkt de lezer niet. Alleen was het een probleem om een stuk filet te kopen, ik kon alleen maar lapjes kopen. En we hebben geen slager in de buurt dus we moeten het met voorverpakt vlees doen. Daarom heb ik het uitgeprobeerd met een mooie naturel beenham en het resultaat was allezinds aanvaardbaar, om met mijn vader te spreken. Dat is een understatement, het was gewoon briljant lekker. Hieronder het originele recept!

Salievlees van mijn opa

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Totale tijd

3

hours 

30

minutes

Ingredienten

  • Zie recept van typmachine hierboven

Bereidingswijze

  • En natuurlijk een leuke foto van het gesneden vlees

Plaats een reactie