Vegatarisch

Pita met falafel, sla en tzatziki

Vegetarisch, snel, lekker (en veel)

Wat eten we woensdag!

Vandaag aten we heel lekker (en veel), en makkelijk. Nou perfect voor de drukke weekdagen zou ik zo zeggen. En oja het was ook nog eens vegetarisch dus het feest kan niet op!

Vandaag was ik eerst op stagebezoek bij een bedrijf in Groningen. En daar zou ik rond half 1 klaar zijn. Ik vind dat best lunchtijd. Dus ik had mama al een paar weken geleden het heugelijke nieuws verteld, dat ik rond lunchtijd in Groningen was! Dat moest gevierd worden dus we spraken gezellig af in de stad. Moeders trakteerde op lunch omdat het zo gezellig was dat ik zomaar er door de week was. (Lief he). Ik koos een heerlijke wrap met zalm en creamcheese en zit me op dit moment te bedenken waarom ik er geen foto van heb gemaakt. Nouja maakt ook niet uit, daar gaat deze blog ook niet over.

Na de lunch hebben we nog even schoenen voor mama gehaald (heel belangrijk) en oorbellen voor mij (minstens zo belangrijk) en daarna aanvaarde ik mijn terugreis weer. In de trein wat toetsen nagekeken en toen kwam ik bijna klokslag 6 uur weer thuis.

Ojee paniek 6 uur etenstijd. Nee hoor, bij ons niet haha. Maar zin om uitgebreid te koken had ik niet, dus ik was blij dat dat niet nodig was. We hadden afgelopen zondag eten bij de Griek besteld en omdat het zo vreselijk lang duurde kregen we een flinke bak tzatziki ter compensatie. Die dus vanwege die flinkheid ook bij lange na niet op was. Ik had dus bedacht dat we die vandaag konden gebruiken. Maar, na dit hele verhaal wat niks toevoegt aan het recept (maar wel gezellig is toch?) zal ik jullie eerst vertellen wat je nodig hebt! Maar beware, dit was eigenlijk teveel, volgende keer doen we het anders. En voor de snelle conclusietrekkers onder ons, NEE dit kwam niet door de zalmwrap want die had Jan niet op en die vond het ook teveel haha.

Pita met falafel, sla en tzatziki

Pita met falafel, sla en tzatziki

Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 4 grote pitabroodjes

  • een pak falafelballetjes

  • een bak tzatziki van de Griek (of zelfgemaakt, of uit een winkel)

  • 100 gram ijsbergsla

  • een flinke trostomaat

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 250 graden, of anders als je pita’s een andere temperatuur willen. Jullie zijn intelligent genoeg om daar zelf achter te komen. Bak de broodjes af voor een minuut of 5
  • Verhit olie en boter in een koekenpan en bak op matig vuur de falafel. Keer regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes, maak de zak sla open en frunnik de deksel van de tzatziki. Zet alles start klaar.
  • Haal de broodjes uit de oven. Snijd open. Brand je hand. Of doe dit niet en houd het broodje vast met een pannenlap want dit was wel wat ambitieus. Omdat ik niet zo hou van alles er in proppen heb ik ze helemaal open gesneden.
  • Smeer tzatziki op 1 helft. Verdeel er een handje sla en wat stukjes tomaat over. Doe ongeveer 4 balletjes falafel er op en nog een klein beetje tzatziki (wat een irritant woord om te typen haha). Leg de andere helft er bovenop en druk een beetje aan.
    Doe dit met alle broodjes. Dan ben je klaar, en kun je lekker eten!
    Zoals ik zei, het was echt veel. Ik denk dat we volgende keer 1 broodje per persoon doen en dan wat meer sla en falafel op 1 broodje en een deel van de falafel bewaren voor een andere keer.
    Succes!

Plaats een reactie