Vis

Gevulde visrolletjes met zalm

Met een beetje creativiteit kan je van relatief eenvoudige ingrediënten iets maken wat net iets specialer is .

Nouja zeg! Zo hyper en blij dat we woensdag de kerstboom gingen kopen en opzetten, dat ik helemaal de wat eten we woensdag was vergeten 😮

Daarom als goedmakertje een gastblogje van moeders! Over dit gerecht:

Ik vind het gezellig om op zondag te tafel leuk te dekken en iets te eten wat niet ‘doordeweeks’ is.

Maar ik heb niet altijd zin om daar lang voor in de keuken te staan.  Met een beetje creativiteit kan je van relatief eenvoudige ingrediënten iets maken wat net iets specialer is .
Zo ook deze visrolletjes uit de oven.

Gevulde visrolletjes met zalm

Recipe by Annelies van Bloois
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 2 Tilapiafilets (ik had diepvries)

  • bakje gerookte zalmsnippers

  • half bekertje creme fraiche

  • eetlepel kruidenroomkaas

  • versgemalen peper

  • theelepel mosterd

  • scheutje droge witte wijn

Bereidingswijze

  • Snijd de ontdooide tilapiafilets in de lengte door, zodat je in totaal 4 repen vis krijgt. Maak van ieder reep een ring, die je met een cocktailprikker vastzet en zet deze 4 ringen in een klein ovenschaaltje.
  • Dan vul je ze met de zalmsnippers, druk een beetje aan zodat je een echt vulling krijg ipv van wat fliebertjes.
  • In een kommetje klop je de crème fraiche met de kruidenkaas, mosterd en wijn tot een mooi vloeibaar sausje.  Doe er wat versgemalen zwarte peper door. (Zout is niet nodig, omdat de zalmsnippers en de kruidenkaas al zoutig zijn.)
  • Giet het sausje over de visrolletjes en zet het schaaltje in de oven.
  • Laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
  • Dit gerecht is lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes.
  • En een glas van de lekkere witte wijn die je al door het sausje gemengd hebt.

Plaats een reactie