Een van onze lievelingspasta’s!
Op deze zeer grauwe regenachtige maandagmiddag maak ik jullie blij met een heerlijk gerechtje. Toen wij op vakantie waren in Italië hadden we al ontdekt dat less is more ook echt opgaat voor pasta. Soms maak je met zo weinig ingrediënten een heerlijke pasta.
Ik vond een receptje online, wat Spaghetti a la Sorentino heet. Het stond op een van mijn favoriete receptensites, ” alles over Italiaans eten”
Dit recept schijnt uit Sorrento te komen, een regio in Italië onder Napoli. Het zag er lekker uit dus ik dacht PROBEREN. En het was heerlijk! Ik kan er niet zo goed de vinger op leggen waarom het nou zo lekker was want het is helemaal niet zo speciaal. Maar och het geeft niet, lekker is het wel! Kijk, dit willen jullie ook wel eten toch? Nou dat kan geregeld worden, het enige wat je moet doen is zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt en zorgen dat je het klaar maakt. En om het niet ingewikkelder te maken dan nodig zal ik jullie vertellen wat je nodig hebt en hoe het moet.
Spaghetti a la Sorentino
2
servings5
minutes20
minutesIngredienten
150 gram spaghetti of linguine (of meer als je een grote eter bent)
4 grote tenen knoflook
150 gram cherrytomaatjes
een bol mozzarella
flink wat blaadjes verse basilicum
Geraspte parmigiano reggiano kaas
goede olijfolie
zeezout
peper
een beetje Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
- Snijd de knoflooktenen in stukjes. Zet een koekenpan op, laat een beetje warm worden. Zet op matig vuur (of op 5 als je inductie hebt die tot 9 loopt) en voeg 5 eetlepels olie toe en de gesneden knoflook. Laat dit nu minstens 10 minuten staan. In het begin lijkt het alsof er niks gebeurt en ben je snel geneigd het gas hoger te zetten, niet doen! De knoflook trekt op deze manier helemaal in de olie en tadaaa je hebt je eigen knoflookolie gemaakt.
 - Als de knoflook een beetje begint te bewegen breng je in een andere pan de spaghetti aan de kook. Op het moment dat het gaat koken voeg je een eetlepel zout toe in het water.
 - Scheur ondertussen de basilicum in stukjes, halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in kleine stukjes. Als de pasta bijna gaar is voeg je de tomaatjes in de knoflookolie toe. Laat een minuutje staan. Voeg vervolgens de basilicum toe en giet de spaghetti af.
 - Doe terug in de pan. Giet het oliemengsel met tomaten en basilicum bij de spaghetti in de pan en voeg de mozzarella toe. Roer alles goed door elkaar, zodat de knoflookolie goed verdeeld is. Strooi er wat peper en Italiaanse kruiden overheen.
Maak af met de kaas en nog een blaadje verse basilicum en you are good to go!
Tipje, ik had de borden voorverwarmd in de oven, dat maakte het wel echt af. 
					