Omdat dit een heerlijk verjaardagsgerecht is
Gastblogjestijd! Van moeders 😀 En dit klinkt zo lekker dat ik dit ook na de vakantie zeker eens moet maken! Komt ie!
Dit is weer zo’n turborecept van Jamie Oliver’s kookprogramma en ik zat als een idioot mee te schrijven. Ik ben blijkbaar van de generatie die er nog steeds niet automatisch aan denkt dat je tv programma’s ook op kunt nemen, later af kunt spelen en op cruciale moment op pauze kan zetten.
Zo zat ik 40 jaar geleden al met mijn zus voor de tv te schrijven, wat ik gemist had, had zij wel genoteerd en vice versa. Het was toen ook al een Italiaans gerecht, polpetti genaamd en dat is met plezier door onze moeder gemaakt en met plezier door ons opgegeten. Misschien maak ik het zelf ook nog eens en komt er dan uiteraard ook een gastblog van. Nou, wat een inleiding om te vertellen dat ik door de haast vergeten was de naam van het gerecht te noteren! Maar we geven het gewoon zelf een mooie naam. Bert wilde het afgelopen zondag namelijk graag op zijn verjaardag eten, dus het is voortaan Spaghetti di Compleanno!
Het recept schreeuwde ook eigenlijk luid Bèèèrt! Want hallo: ansjovis, tonijn en kappertjes, moet ik nog meer zeggen? Toch zat er bij mij nog een kleine twijfel, er gaat namelijk een heel verrassend ingrediënt in: kaneel!
Ik heb 3x gekeken of ik het goed opgeschreven had maar jawel, kaneel. Bij die ansjovis, tonijn en kappertjes. Je verzint het niet.
Jamie wel blijkbaar. Dus laat ik nu maar even geordend gaan opschrijven wat je nodig hebt en hoe je het maakt, want het resultaat was echt heerlijk! We gaan niet wachten tot Bert weer jarig is voordat we het weer eens eten.
Spaghetti di compleanno
2
servings20
minutesIngredienten
6 reepjes zongedroogde tomaatjes
3 ansovisfiletjes
een volle eetlepel kappertjes
2 tenen knoflook
een blikje tonijn (uitgelekt)
6 a 8 kalamata olijven
een flinke hand gehakte bladpeterselie
een mespuntje kaneel (ik houd niet van iele hoeveelheden maar dit is echt genoeg)
700 ml sugo
olijfolie
150 gram spaghetti
Bereidingswijze
- Breng de spaghetti aan de kook. Snijd de tomaat in snippers, de ansjovis in stukjes, pel de knoflook, ontpit de olijven en snij die in ringetjes.
- Verhit in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie, fruit daarin de tomaatjes, ansjovis, kappertjes en de geperste knoflook. Doe de peterselie erbij en daarna de tonijn. Daarna is het vleugje kaneel aan de beurt en de olijvenringetjes.
- Alles goed omscheppen en even verder laten fruiten. Dan de Sugo erbij gieten, alles goed doorroeren en doorwarmen.
- Schep spaghetti op voorverwarmde borden, schep daarop de saus en garneer het nog met wat verse peterselie en eventueel wat versgemalen zwarte peper.
