Een heerlijke vegetarische pasta
Hallo!
Vorige week had ik een heerlijke pasta gemaakt. Maar nog steeds geen blog geschreven! Vanmiddag heb ik eerst lekker zitten borrelen met Jan. Ik had een goeie prosecco voor mijn verjaardag gekregen. En gisteren bedacht ik: “Het is weekend en we zijn lekker samen, we moeten gewoon een reden maken om die prosecco open te maken”. Ik legde hem in de koelkast, en vloog (of nee, ik fietste gewoon) naar het dorp om wat lekkertjes te halen. Dus vanmiddag hebben we heerlijk genoten van stukjes brie, basilicumsalami, manchego en pindarotsjes (sorry maar chocola en wijn….. guilty pleasure) en zo hadden we een top middag. Maar nu zit ik nog met een beetje in mijn glas en dacht ik oke blogje tijd! Want prosecco doet me ook wel een beetje aan ItaliĆ« denken. En afgelopen zondag maakte ik een heerlijke pasta die me ook al daar aan deed denken. Dus nu was het de hoogste tijd. En na dit hele verhaal willen jullie vast weten wat je nodig hebt, nou let op dan!
Spaghetti met courgette en kaassaus
2
servings25
minutesIngredienten
150 gram spaghetti
1 courgette
1 ui
100 ml droge witte wijn
100 ml kookroom
50 gram geraspte pecorino of een andere smaakvolle Italiaanse kaas
olijfolie
knoflooksnippers
een handje pijnboompitjes
peper en een beetje zout
Bereidingswijze
- Ik ben begonnen met alles snijden en raspen, want het koken zelf kost niet zoveel tijd. Snijd de courgette in vieren, haal een deel van de zaadlijsten er uit ( dat scheelt vocht in je eten) en snijd de courgette vervolgens in kleine blokjes.
- Rasp ook 50 gram pecorino. Snijd de ui in kleine stukjes.
Verwarm olijfolie (ik gebruikte mijn goede olie voor dit gerecht) in een koekenpan en bak de ui en courgette zacht. Strooi er wat peper en knoflooksnippers overheen. Voeg de wijn toe en laat de boel daar een minuutje of 5 in stoven. - Breng water aan de kook en kook de spaghetti met een halve eetlepel zeezout gaar. Het moet net lekker gaar zijn, niet hard, maar ook zeker niet snotterig.
Als de wijn grotendeels verdampt is voeg je de kookroom samen met de pecorino toe zodat je een lekkere kaassaus maakt. Bestrooi met peper. - Giet de pasta af en verdeel in diepe borden. Schep de saus er overheen en meng de boel een beetje. Bestrooi met nog wat peper en garneer met een handje pijnboompitjes.
Dat was het alweer! Eetsmakelijk allemaal!
