Het is winter, dus tijd voor spruitjes!
Ik vind ze sowieso al erg lekker, maar in dit gerecht helemaal. Dit recept komt van mijn schoonmoeder, het is een van de favoriete wintergerechten van Jan, dus gister was het de hoogste tijd het eens te maken.
Spruitjesstoofpot
Servings
2
servingsTotal time
1
hour10
minutesIngredienten
2 braadworstjes
400 gram spruitjes
1 ui
100 ml melk of kookroom
ketchup
(pikante) paprikapoeder
peper
wat water
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijdt in blokjes. Maak de spruitjes schoon.
- Bak de braadworstjes in bakboter rondom goudbruin.
- Als ze zover zijn voeg je de gesneden ui toe. (Voor de oplettende lezer, ik vergat inderdaad te typen dat je die moest snijden, maar het is wel zo haha) Roer alles door elkaar.
- Doe de aardappels en spruitjes erbij, ongeveer 100 ml room (en misschien later nog een beetje, dat moet je op de gok maar even doen),
- Doe er nog een scheut water bij, 2 a 3 eetlepels ketchup en strooi er paprikapoeder overheen.
- Roer alles door elkaar.
- Het is de bedoeling dat de stoofpot nu ruim een half uurtje gaat sudderen. Dus kijk even of er genoeg vocht in de pan zit, en doe anders naar eigen inzicht nog wat room/water in.
- Na ongeveer een half uurtje is het echt wel gaar. Strooi er wat peper overheen, roer er nog een klein beetje ketchup doorheen. Schep de worstjes er uit en snijd in plakjes, en voeg weer toe. Klaar is je winterstoofpotje!
Eetsmakelijk 🙂
