Vlees

Stoofvlees met pompoen

Een heerlijk herfstig gerecht

Hallo allemaal!

Op deze woensdag aten we een spruitjesstoofpot, ergggg lekker. Maar onnodig om een blog te typen want dat heb ik al eens gedaan.

Maar! Deze week hebben we een weekje vrij, wat betekent dat ik iets uitgebreider kan koken dan normaal. Jippie! Dat resulteerde gisteren in een heerlijke stoofschotel. Deze hebben we al vaker gemaakt en zijn wij enorm fan van, maar tot mijn schrik zag ik dat hij helemaal niet op de blog stond. Schandalig. Daarom, om toch op woensdag iets te kunnen posten, volgt ie nu!

Wat hebben we nodig! (hier eet je makkelijk met drie man van maar wij hebben ons gisteren zo vreselijk misdragen, we hebben het gewoon met z’n tweetjes opgegeten. In our defense, we hadden er verder niks bij dus dat maakt het goed haha)

Stoofvlees met pompoen

Recipe by IreneCourse: Uitgebreide gerechten, Vlees
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking timeminutes
Total time

4

hours 

20

minutes

Ingredienten

  • 500 gram sucadelappen

  • 450 gram pompoen(blokjes)

  • een grote ui

  • 2 stengels bleekselderij

  • 225 ml witte wijn

  • 100 ml bouillon

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 theelepels gedroogde salie

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • bloem

  • bakboter

  • peper

Bereidingswijze

  • Snijd de sukadelappen in blokjes. Verhit boter in een braadpan en voeg het vlees toe, met een klein beetje bloem en peper. Bak rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de ui en bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe. Eventueel nog een klein beetje boter er bij als het gaat aanbakken.
    Voeg de bouillon, de wijn, de laurierblaadjes en de salie toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat een paar uur lekker sudderen. Bij mij heeft het 4 uur opgestaan.
  • Voeg een half uur voor je er mee verder wil de pompoenblokjes toe. Ik had dit keer voorgesneden blokjes omdat er geen pompoen te krijgen was. Laat meesudderen. Ontdooi ondertussen 4 plakjes bladerdeeg en laat de oven voorverwarmen tot 200 graden.
  • Schep met een schuimspaan het vleesmengsel in een ovenschaal. Er mag heus een klein beetje vocht bij zitten maar niet zo veel, dan wordt het mega kledderig.
    Dek de schaal af met de plakjes bladerdeeg en zet 25 minuten in de oven. En dan is het klaar, en kun je aanvallen!
  • Neem er een glas lekkere rode wijn bij. Kijk uit als je daarna het eten op wil scheppen, dat je je wijn niet omgooit. Dat deed ik namelijk al. Dan moet je EN je tafelkleed er af halen (en hopen dat je het nog schoon krijgt, dat weet ik nog niet, wordt vervolgd), en de tafel droog maken, een nieuw kleed neerleggen, een nieuw bord en bestek pakken omdat alles onder de wijn zat, en nieuwe wijn inschenken. Nergens voor nodig allemaal.
    Dus, als je dat achterwege laat, eetsmakelijk allemaal! <3

Plaats een reactie