Vegatarisch

Tomatencouscous

Met tuinboontjes en falafel, heerlijk!

Hallooooo!

Eindelijk weer een nieuw blogje! Ik heb hele leuke dingen gekookt en gebakken afgelopen tijd maar ik vond niet dat ze op deze blog konden. Ze komen namelijk uit een nieuw kookboek of uit de Foodies en ik vind het niet zo netjes om dat letterlijk over te nemen als het niet online gratis te vinden is.

Maar vandaag is het blogje tijd! Dit recept komt in de basis van de jumbo site maar ik heb wel e.e.a. aangepast. Het is serieus in 10 minuten klaar, ideaaaaal voor na lange werkdagen.

Wat heb je nodig:

Tomatencouscous

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingredienten

  • een pakje falafelschijfjes

  • 140 gram couscous

  • 1 paprika

  • 200 gram diepvries tuinbonen

  • 2 trostomaten

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • knoflook

  • peper

  • een klein beetje bouillonpoeder

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika in reepjes en bak deze in olijfolie met wat knoflooksnippers. Voeg de tuinbonen toe en bak mee.
    Snijd de trostomaten in stukjes.
  • Na 3 minuutjes voeg je de tomatenpuree toe. Roer er door. Voeg de couscous en de stukjes tomaat toe, en ongeveer 175 ml water. Roer alles door elkaar. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag.
    Bak in een andere pan de falafel schijfjes.
  • Roer door de couscous en proef even of het gaar is. Eventueel voeg je wat water toe als dat al is opgenomen maar de couscous nog niet gaar.
    Roer er een klein beetje bouillonpoeder naar smaak doorheen. Bestrooi het geheel met peper.
    Schep op, schep de falafel er bovenop, en klaaaar! HEERLIJK!

Plaats een reactie