Vlees

Tomatenrisotto

met chorizo, feta en spinazie

Hallo!

Vandaag is het tijd voor een heerlijk receptje. Ik heb het niet zelf bedacht, het komt notabene van de Albert Heijn site! Ik heb er alleen iets minder vlees in gedaan en de hoeveelheden sowieso aangepast naar twee personen.

In de koelkast stond namelijk nog een bakje met plakjes chorizo, zo’n tapasbakje. Nou kunnen we die natuurlijk gewoon bij een borrel op eten, maar we konden ook iets creatievers er mee doen. De makkelijke optie was natuurlijk gewoon in pastasaus maar ik wilde wat anders.

Ik googlede op “recept chorizo” en kwam dit receptje tegen. Het was heerlijk! Volgende keer ga ik er speciaal chorizo voor kopen 😉

Afijn, wat heb je nodig:

Tomatenrisotto

Personen

2

personen
Totale tijd

30

minutes

Ingredienten

  • 75 gram chorizo

  • 150 gram risottorijst

  • 1 ui

  • 200 gram verse spinazie

  • 0,5 blikje tomatenblokjes

  • 100 gram feta

  • 500 ml bouillon

  • knoflooksnippers

  • peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de ui klein en bak in olijfolie met knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee. Blus vervolgens het hele gebeuren af met een half blikje tomatenblokjes.
    Maak ondertussen de bouillon klaar.
  • Roer tot het tomatenvocht bijna is opgenomen.Vervolgens maak je de risotto zoals standaard, dus steeds een scheutje bouillon er bij en het langzaam gaar laten worden.
    Snijd het halve blok feta in kleine stukjes en verdeel in twee delen.
  • In een koekenpan verhit je ondertussen wat olijfolie. Heb je plakjes chorizo hoef je ze in principe niet te snijden (ik deed ze nog wel even door de helft), heb je een hele worst dan is snijden wel handig.
    Bak de chorizo in een koekenpan. Voeg er hand voor hand de spinazie bij zodat het kan slinken.
    Let ondertussen ook op je andere pan. Is de risotto gaar, roer er dan de helft van de blokjes gesneden feta door en laat het smelten. Hierdoor wordt de risotto smeuiïg.
  • Roer daarna de spinazie en chorizo er door. Bestrooi het geheel met wat peper. Schep het op. Normaal zou ik dit in diepe borden doen. Dit keer ging het even in kommetjes want we hadden een hangerig zoontje die zijn vaccinaties had gekregen dus die zat zo’n beetje aan me geplakt. Op de bank eten is dan in zo’n geval even makkelijker haha.
    Verdeel het andere deel gesneden feta over de kommetjes, en eetsmakelijk!!

Plaats een reactie