Met spinazie, erwten en tuinbonen
Voor mijn verjaardag kreeg ik het tijdschrift Foodies. Ik kende het niet, maar vind het wel érg leuk. Zo leuk, dat ik overweeg mijn abonnement op de Cosmo op te zeggen en hier een abonnement op te nemen. Maargoed daar gaat dit niet over, dit gaat over eten. En zoals het woord Foodies al doet vermoeden, het was een tijdschrift over eten, vol recepten en artikelen over eten.
1 van die recepten was een “Risotto Verde”. Dat klonk goed! En weet je, dat was ook goed! Ik maakte het, en vond het zeker een blijvertje. Dus plek op mijn blog! Ik heb de hoeveelheden iets aangepast, het recept was voor zes, ik halveerde de hoeveelheden ongeveer (niet helmeaal want anders kwam je bijv. op 3/4 ui uit en dat slaat nergens op) maar dat was voor 3 personen wel heel weinig geweest.
Risotto verde
2
personen30
minutesIngredienten
1 ui
1 stengel bleekselderij
200 gram risottorijst
70 ml witte wijn (want jeeej daar mag ik weer mee koken)
50 gram verse spinazie
50 gram diepvries tuinbonen
50 gram diepvries erwtjes
30 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels creme fraiche
0,5 citroen
peper
olijfolie
600 ml bouillon
Bereidingswijze
- Snijd de ui en bleekselderij klein. Verhit olijfolie in een hapjes pan en bak de ui en selderij. Voeg na een paar minuutjes de rijst toe. Roer alles goed door elkaar. Doe de wijn er bij. Als dit bijna verdampt is maak je de risotto zoals je risotto maakt haha, dus steeds een lepel bouillon, roeren, wachten tot het bijna is opgenomen, nieuwe lepel etc.
- Intermezzo. Nu ik dit typ met het tijdschrift naast me zie ik dat ik de spinazie had moeten pureren. Dit heb ik niet gedaan. Dit verklaart vast waarom het er anders uit zag. Afijn, ik typ verder zoals ik het deed.
- Leg de bevroren groente een paar minuutjes in heet water. Voeg daarna (zonder het water) toe aan de risotto, roer er doorheen en laat gaar worden. Voeg op het laatste moment hand voor hand spinazie toe en laat het slinken.
- Voeg de kaas en creme fraiche toe en roer het romig. Tot slot knijp je het sap van een halve citroen er uit en rasp je er wat schil overheen. Bestrooi het geheel met wat peper, en klaar ben je!
Eetsmakelijk!