Verrassend lekker!
De droger staat aan, de vaatwasser staat aan, kind ligt in bed, rommel is opgeruimd. Tijd voor een wijntje. Oh nee, voor een blogje.
Want dat was wel weer eventjes hard nodig zeg! Ik ga jullie dit keer verblijden met een tortellini. Als je nu denkt hmm nee dit is niet mijn blog want ik houd niet van gorgonzola, lees dan juist door. Want, ik houd ook niet van gorgonzola. En Jan al helemaal niet. En toch was dit gerecht zo lekker! Door gormas (gorgonzola/mascarpone mengsel) te gebruiken ipv puur gorgonzola was het een stuk zachter en proefde je niet dat pittige viezige smaakje wat blauwe kaas heeft, want dat is nou juist wat ik niet lekker vind.
Maar dit was wél erg lekker. Redelijk vlug klaar en toch net ff specialer dan normaal. Wat heb je nodig voor 2 personen:
Tortellini met peer en gorgonzola
2
personen10
minutes10
minutes20
minutesIngredienten
250 gram tortellini (ik had gevuld met kaas en noten)
3 bosuitjes
100 gram gormas @of dus wel volledig gorgonzola als je wil)
125 ml creme fraiche
50 ml droge witte wijn
2 a 3 peren
75 gram walnoten
een beetje verse peterselie
een klein zakje rucola
knoflooksnippers
peper
olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de bosuitjes in ringen. Bewaar een beetje van de groene ringetjes. Bak de rest in olijfolie. Voeg de creme fraiche en de witte wijn toe. Roer de kaas er door heen tot het smelt.
- Kook ondertussen de tortelli gaar.
Schil en snijdt de peren, voeg toe aan de saus. Hak de walnoten in grove stukjes en voeg ook aan de saus toe. Bestrooi het geheel met peper en knoflook. - Giet de tortellini af. Bedek de borden met een bedje van rucola (klinkt chique he!) en verdeel de tortellini er over. Bestrooi met wat verse peterselie en wat groen van de bosuitjes.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
