Vlees

Varkensfilet in Hongaarse paprikasaus

Een recepje van Jamie Olivier

Goedemiddag op deze mega druilerige zondag!

Tijd voor een gezellig blogje met een lekker recept. Van de week zat ik ‘s avonds eens mijn kookboeken door te bladeren omdat ik zin had om iets nieuws te maken. Zo pakte ik na eeuwen ook weer eens het 15 minutes meal van Jamie. Nou heb ik niet de illusie dat het bij mij 15 minuten duurt, ik gooi niet alles in een schijfjessnijdende keukenmachine en heb ook niet alles voorhande op het aanrecht. Zo groot woon ik nou ook weer niet. Als je hem op tv ziet, overal staan kruidenplanten, manden fruit en groente etc. Superleuk maar als ik dat doe heb ik geen ruimte meer om te koken. Dus! bij mij duurt het iets langer maar dat geeft niks. Ook heeft Jamie er wel een handje van om in 1 recept 93847398 moeilijke ingrediënten te doen. Dat was dit keer niet eens zo, ik heb er maar 1 kruid voor hoeven kopen wat ik niet had! En ik heb het recept wel een beetje aangepast want er zit bijv. venkel in en ik houd daar echt niet van, dus het is wel mijn eigen variant. Ik weet trouwens niet precies wat hier Hongaars aan is, wel weet ik dat het heerlijk was haha.

Varkensfilet in Hongaarse paprikasaus

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 2 varkensfiletlapjes

  • 1,5 paprika

  • 1 kleine rode ui

  • 1 grote wortel

  • 1 appel

  • een blikje tomatenblokjes

  • 3 tenen knoflook

  • 60 gram rucola

  • 1 citroen

  • rijst zoveel als je met 2 personen eet

  • gerookte paprika poeder (let op, dit is écht heel anders dan gewoon paprikapoeder dus denk niet ohh ik gebruik dat gewoon. Kan vast, maar is echt anders)

  • 2 laurierblaadjes

  • gedroogde koriander

  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn

  • olijfolie

  • 2 eetlepels yoghurt

Bereidingswijze

  • Begin eerst met alles snijden. Snijd de ui, en knoflook in kleine stukjes, de wortel en appel in dunne plakjes, en de paprika’s in reepjes.
    Kook water voor de rijst.
  • Verhit olijfolie en voeg alle groente in de pan en roer goed door. Doe er 2 theelepels gerookte paprika poeder bij en roer nog een keer. Giet de tomatenblokjes er bij, voeg de laurierblaadjes toe en bestrooi het geheel met peper. Laat zachtjes sudderen.
  • Breng de rijst aan de kook met wat water, niet teveel, dan kan je het lekker laten inkoken
    Snijd de filetlapjes door de helft, dat je 4 “medaillons” krijgt. Sla een beetje plat. Wrijf in met koriander en wat peper.
    Verhit olie in een grilpan en bak de filetlapjes aan beide kanten goed bruin, tot je van die mooie grilstreepjes krijgt.
  • Doe de rucola in een kom. Snijd de citroen door de helft en knijp de helft uit boven de rucola, roer goed door. Als je het ietsje zuurder wil gebruik je ook iets van de andere helft. Doe ongeveer de helft van de rucola in de paprika saus, roer erdoor en laat meesudderen.
    Als de filetlapjes bruin zijn en de rijst gaar, ben je eigenlijk klaar.
  • Schep de saus in een mooie schaal (dat staat gewoon zo leuk!!!). Verdeel de filetlapjes er overheen. Bestrooi met wat rucola, bewaar de rest voor los er bij. Doe wat yoghurt in een schaaltje (echt maar 2 eetlepels ofzo) en met een theelepel beprenkel je de schaal met yoghurt. Doe dit niet te zwierig, dan zit de yoghurt tegen je muur. Been there done that.
    Bestrooi de rijst met nog wat paprikapoeder en serveer samen. Eetsmakelijk!!

Plaats een reactie