Een vegetarisch pasta recept, nom nom!
Jeetje, drie dagen op een rij! Het is wel een beetje typerend he, getrouwde vrouw die iedere dag de keuken in duikt om een lekker gerechtje voor haar man te koken. Maar who am I kidding, lekker interessant al die vooroordelen, ik ben juist happy als ik in de keuken sta!
Vorig jaar op Jan zijn verjaardag kregen we een boek van vegetarische vrienden. Het boek heet Vegeterranean en het is echt werkelijk een fantastisch boek! Het staat vol met heerlijke Italiaanse vegetarische recepten, zonder zakjes etc, kortom, een walhalla! Vandaag maakte ik deze pasta. Het was lekker, echt. Maar ik zou de volgende keer nog kijken wat ik nog toe kan voegen om het nog ieeeetsje spannender te maken.
Ten eerste maakte ik verse pasta, het recept daarvan vind je hier. Ik voegde nog iets Italiaanse kruiden aan het deeg toe tijdens het kneden.
Verse pasta met borlottibonen
2
servings40
minutesIngredienten
350 gram borlottibonen
Een groene parpika
een kleine ui
een flinke stengel bleekselderij
4 tenen knoflook
verse basilicum
verse peterselie
4 grote tomaten
peper
3 zon gedroogde tomaatjes
parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Laat de bonen uitlekken, spoel af en doe ze in een pan. Voeg een halve gesneden paprika toe, de helft van de ui en knoflook en de helft van de bleekselderij.
- Verscheur 3 a 4 blaadjes basilicum en 1.5 takje peterselie. Voeg wat water toe, een beetje olijfolie en een klein beetje zout, en breng het aan de kook.
- Ontvel de tomaten, snijdt in grove stukken en doe ze, samen met de rest van de groenten en knoflook, ook in een pan en laat koken tot alle tomaten helemaal stukgekookt zijn.
- Schep met een schuimspaan alle groenten uit de bonenpan en voeg bij de tomatensaus. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat , een beetje peper en nog wat basilicum en peterselie toe.
- Haal het pastadeeg uit de koelkast, haal het door de machine tot stand 5 (ik stop meestal pas op stand 2, dit mocht wat dikker blijven) en snijdt het in brede repen. Kook kort.
- Rasp ondertussen een stukje parmezaanse kaas, en verscheur nog wat basilicum en peterselie.
- Schep de pasta op een bord. Voeg het bonenmengsel er over, en verdeel de kaas en verse kruiden over de borden.
Heel vervelend, volgens het boek moest je het serveren met een soepele rode wijn, bijv. een Merlot. Dus we hadden geen keus, het moest! (heel naar)
Wat ik zei, het was echt lekker, maar een klein beetje flauw, ik ga denken hoe ik dit nog iets spannender kan maken.
Groetjes!
