Vis

Vissoep

Door gastauteur Annelies!

Ja, weer een gastblogje van een van mijn vaste gastbloggers, moeder Annelies! Ze vroeg ” wil je een gastblogje of nu even niet?” Hallo ik wil ALTIJD gastblogjes! En al helemaal als het iets met vis is want daar ben ik zelf niet zo creatief in.

Dus komt ie!

Iets met ‘van de nood een deugd maken’. Ik weet niet of ik dat mag zeggen van Irene, of dat ze het in dezelfde categorie onderbrengt als de uitdrukking ‘het eet geen brood’. (In mijn onschuld gebruikte ik die volkomen normale uitdrukking een keer en ik moet nog steeds horen dat dit echt niet kan, volgens haar klonk het zo oubollig alsof ik 100 was)

Anyway, mijn lieve echtgenoot moest vanmiddag eerder dan gepland een vervelende behandeling bij de tandarts ondergaan, dus moest er vanavond iets op het menu staan wat hij een beetje makkelijk kon wegslobberen. Omdat we allebei grote visliefhebbers zijn, werd het vissoep, een zelfverzonnen recept/experiment, maar het pakte prima uit.

Vissoep

Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 250 gram champignons

  • 250 gram gesneden verse soepgroente

  • 100 gram witvis

  • 100 gram gerookte forel

  • een liter visbouillon (van blokjes)

  • 2 eetlepels bloem

  • dille

  • vloeibare boter

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons in plakjes. In een pan met dikke bodem wat boter verhitten (niet bruinen!) en daarin de champignons al roerend bakken. Als ze wat zacht geworden zijn de bloem erover strooien en goed blijven roeren.
  • Beetje bij beetje de visbouillon erbij gieten, je maakt dus eerst een roux en verdunt dat daarna tot soepdikte. Daarna de soepgroente bijvoegen, de soep aan de kook brengen en een poosje zachtjes laten borrelen met de deksel op de pan.
  • Ondertussen snijd je de witvis en de forel in stukjes. Die voeg je bij de soep en laat het even verder koken, de witvis moet goed gaar worden. Voeg nog wat dille en een scheutje kookroom toe en dan is de soep klaar.
  • Je kan het prima ‘smiddags maken en dan ‘savonds warm maken en eten, de smaken zijn dan lekker door getrokken. Als je gebit het toelaat kan je er wat lekker knapperige broodjes bij eten, maar als maaltijdsoep voldoet het ook prima!

Plaats een reactie