Vegatarisch

Zoetzure groenten uit de wok

Een van mijn favoriete vegetarische gerechten!

Maarja soms heb je van die dagen. Ik heb vanmorgen eerst gesport, daarna op de fiets door naar het werk en tot twee uur lessen etc.

Daarna tot 5 uur gereserveerd met een collega/inmiddels wel vriendin om ons laatste project voor de opleiding didactiek af te maken. Het betreft een herkansing en we zaten er al weken tegenaan te hikken maar nu MOEST het. En om vijf uur was het van mij nog niet af. Maar ik zat er zo lekker in dat ik dacht nee nee, nu moet het af, nu ga ik door. Dus tegen zes uur was het eeeindeljik tijd om naar huis te gaan. Didactiek ingeleverd (wel eng, zal t goed genoeg zijn?) en wel.  En ik had toch zo geen zin in koken. Mama opperde nog een broodje shoarma te halen maar ik deed het niet. Niet alleen omdat jullie een blogje verdienen, maar ook omdat ik zo trots en blij met mezelf was met mijn sporten en mijn didactiek, dat ik dacht ik wil trots blijven zijn!

Dus! Het werd zoetzure wokgroenten met noodles. Een van mijn favoriete vegetarische gerechten (terwijl ik vanmiddag dacht heh bah saaaai geen zin in, maar als het klaar is ben ik altijd weer zoo blij er mee)

Zoetzure groenten uit de wok

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

15

minutes

Ingredienten

  • 1 ui

  • 1 courgette

  • 2 grote wortelen

  • 1 kleine broccoli

  • een halve stronk (ongeveer 130 gram)

  • paksoi

  • 2 flinke handen cashewnoten

  • sojasaus

  • rijstazijn

  • olie

  • noodles

Bereidingswijze

  • Snijd eerst alle groente klein. Eigenlijk is dat best therapeutisch werk, ik was moe, mijn hoofd zat vol, en toen stond ik groente te snijden en gek genoeg werkte dat echt super relaxend.
  • Verwarm notenolie (of andere olie) in een wokpan. Kook ondertussen water voor de noodles.
  • Zodra dat kookt doe je de noodles in het water, en afhankelijk van welke je hebt laat je het koken.
  • Voeg de gesneden ui toe in de wok (en doe een stapje naar achteren want dat spettert en sist enorm, slaat nergens op haha)Bak de ui bruin. Voeg alle groenten behalve de paksoi toe en wok op hoog vuur.
  • Voeg ongeveer 1.5 eetlepel rijstazijn en 2 a 3 lepels sojasaus toe. Doe de cashewnoten erbij en roer door. Voeg de paksoi toe en roer nog een minuutje door.

Ik weet niet, zo speciaal is dit eten niet en toch vind ik dit echt werkelijk ZO lekker!

Plaats een reactie