Taart en Cake

Havermoutmuffins met banaan

Gezond, lekker, en goed voor (te) rijpe bananen

Hallo allemaal!
Vandaag is het tijd voor een lekker ontbijtreceptje. Of tussendoortje. Of lunch. Wanneer je het maar wil eten 

De muffins zijn gezond, maar vooral ook erg lekker! En heel makkelijk te maken, kort gezegd mik je de hele handel in een keukenmachine en schuif je het daarna even in de oven. Meer dan dat is het niet! Maar het is voor jullie vast fijn om te weten wát je dan precies in die keuken machine moet gooien. Het is ook wel handig als je een muffinvorm hebt trouwens 

Maar! Voor tien muffins heb je nodig:

Havermoutmuffins met banaan

Recipe by Irene
Servings

10

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 130 gram havermout

  • 125 ml melk

  • 2 eieren

  • 2 bananen (hoe rijper hoe beter)

  • een flinke hand walnoten

  • kaneel

  • 2 eetlepels honing

  • een klein beetje bakpoeder

  • een hand rozijnen

Bereidingswijze

  • Stop de havermout, melk, eieren, bananen (in plakken gesneden), kaneel, walnoten, honing en bakpoeder in een keukenmachine. Zet kort aan en mix het tot een beslag. Vind je dat het heeeeel dun is gooi je er nog wat havermout bij, maar bij mij kwam dit goed uit. Roer er een flinke hand rozijnen doorheen.
  • Schep het beslag in de muffinvorm, ik heb een siliconenvorm, gebruik geen papiertjes en vet het niet in, is niet nodig. Voor het scheppen gebruik ik een kleine soeplepel trouwens, maar het kan ook gewoon met twee eetlepels of zelfs er in gegoten. Als je nog walnoten over hebt, leg er voor de sier een nootje op.
  • Bak de muffins een half uur op ongeveer 190 graden in de oven. Laat ze vervolgens goed afkoelen.
    Als je ze gaat eten kun je er nog een klein beetje honing bovenop doen.

Plaats een reactie