Vlees

Antilliaanse stoofpot

Ofwel stoba!

Ik wil deze blog gewoon beginnen met “jongens wat was dit een partijtje lekker!!!!” Ik houd best van stoofpotten maken. Vaak gaat daar toch iets van rode wijn door oid. Maar hier niet, en ondanks dat je dus een aantal dezelfde ingrediënten gebruikt, smaakte dit zo anders, en wel echt zo verschrikkelijk lekker!

Ik vind het altijd zo gezellig dat je hele huis lekker gaat ruiken. Vooral als je dan opnieuw de woonkamer in komt, als je even van boven komt ofzo. Wij hadden een grote portie gemaakt, ik dacht ik vries wel wat in, kan beter veel maken als het toch een paar uur op staat. Maarja dat is dus heimelijk mislukt. Die grote portie maken niet hoor.. maar het iets bewaren om in te vriezen…. er was een klein beetje over, maar dat is de volgende dag toch écht als lunch opgegaan.

Goed. Ik kan nog dertig alinea’s jubelen met een soort lofzang hoe lekker dit was. Maar ik kan ook gewoon het recept plaatsen want dan hebben jullie er ook nog eens wat aan. De basis komt van de site leuke recepten (zit wel een beetje in hetzelfde idee als gezellige gerechten qua naam haha), maar ik heb wel wat gespeeld met verhoudingen vlees (iets minder) en groenten (iets meer). En had ik al gezegd dat ik het op deze manier dus perfect vind? 😉

Antilliaanse stoofpot

Antilliaanse stoofpot

Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

3

hours 
Total time

3

hours 

30

minutes

Ingredienten

  • 500 gram riblappen

  • 10/15 gedroogde pruimen

  • 1 ui

  • 1 grote teen knoflook

  • een klein blikje tomatenpuree

  • 1 grote (vlees) tomaat

  • 300 gram wortelen

  • 1 theelepel suiker

  • 1 ruime eetlepel azijn

  • 2 ruime eetlepels sojasaus

  • half blokje runderbouillon

  • komijnpoeder

  • kaneel

  • 1 a 2 laurierblaadjes

  • een paar takjes selderij

  • bakboter

  • 250 ml water

  • bijgerecht, wij hadden witte rijst

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes. Verhit de boter en bak het vlees rondom helemaal bruin.
  • Terwijl het vlees aan het bakken is snipper je de ui, schil en snijd je de wortel en pers je de knoflook uit. Voeg deze dingen toe aan het vlees, blijf lekker roeren
  • Als het vlees rondom bruin is doe je de tomatenpuree erbij en het water met het bouillonblokje.
  • Snijd de tomaat in kleine stukjes. Voeg deze bij het vlees, samen met de azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn en het laurierblaadje. Breng aan de kook, breng terug naar laag vuur en laat een paar uur lekker sudderen. Check het soms wel even, als je bang bent dat het droogkookt voeg je nog een scheutje water toe.
  • Als het vlees mals is voeg je de pruimen toe, en de takjes selderij. Laat het gebeuren nog 20 a 30 minuten doorsudderen.
  • Kook de rijst. Schep het geheel op je bord, en GENIET!!!!

Plaats een reactie