Taart en Cake

Mexicaanse tres leches cake

Och jongens wat fantastisch dit

Guess who’s bahack! Ik dus. En ik heb geen enkel excuus voor mijn half jaar sabatical, behalve dat ik gewoon echt even geen zin en geen puf en motivatie had om te bloggen. Ik heb wel gekookt en gebakken in de tussentijd. Nou moet ik zeggen dat dat ook een klein beetje stiller lag. Ik ben namelijk zwanger (leuk he!!) en in de eerste 4 maanden kookte ik wel maar simpel en snel en een beetje ongeinspireerd eigenlijk. Maar ik voel me helemaal prima en heb er helemaal zin in. Ik heb dus wel een aantal dingen al klaarliggen voor jullie.

Maaaar nu eerst, deze heeeeeeeeeeeeeeeeerlijke tres leches cake of wel drie melken cake. Hij kan gegeten worden als cake bij de koffie en thee, of als dessertcake. Ik maakte hem voor doel 2, na een lekkere Mexicaanse maaltijd. Maar er was nog goed wat over, dus kwam de dagen erna optie 1 ook aan bod, ook geen straf.

Het klinkt misschien als een machtige, en misschien een beetje rare cake (ik bedoel koffiemelk??) maar trust me, maak het. Het is het waard! Het recept is gebaseerd op het recept van Laura’s Bakery šŸ™‚

Mexicaanse tres leches cake

Mexicaanse tres leches cake

Servings

8

servings
Prep time

1

hour 

30

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

2

hours 

Ingredienten

 • 80 gram bloem

 • een kleine theelepel bakpoeder

 • 3 kleine eieren

 • 100 gram suiker

 • 40 mililiter melk + nog een keer 25

 • een kleine theelepel vanille extract

 • 150 ml koffiemelk

 • 175 ml gecondenseerde melk (uit zo’n blikje)

 • 125 ml slagroom

 • 1 eetlepel vanillesuiker

 • rood fruit naar keuze

 • klein snufje zout

Bereidingswijze

 • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kommetje. Ik deed het in een maatbeker want dat was later makkelijker in een andere kom schenken.
 • Splits de eieren en mix 75 gram van de suiker met de eierdooiers romig. Voet de 40 ml melk en het vanilleextract toe, en doe het bloemmengsel er beetje bij beetje bij. Mix tot een mooi beslag
 • Pak een andere kom, of schep het beslag over in een schaal oid, zorg in ieder geval dat je een schone kom hebt. Voeg de eiwitten en de andere 25 gr suiker daar aan toe. Klop ze stijf. Schep nu schepje voor schepje de eiwitten in het beslag en roer het een klein beetje door.
 • Vet een bakvorm in, gebruik eventueel een bakpapiertje, en doe het beslag er in. Ik koos een mooie kleine ovalen ovenschaal. Zet een half uur in de oven op 180 graden.
  Laat daarna even afkoelen en stort de cake op een rooster. Laat volledig afkoelen
 • Maak het melkmengsel door de koffiemelk, gecondenseerde melk en gewone melk (de resterende 25 ml) door elkaar te roeren. Als de cake helemaal afgekoeld is zet je hem op een plank of bord en prik je er heeeeel veel gaatjes in. (had ik net een cake die helemaal heel was, prik ik hem nog stuk… toestanden hahaha)
 • Beetje bij beetje giet je het melkmengsel er in. Het verdwijnt in de gaatjes. Blijf bij gieten als het is opgenomen. Misschien heb je net niet al je melk nodig maar dat geeft niet. Laat vervolgens minstens een uur staan zodat het er lekker in kan trekken. En nee het wordt echt niet sompig.
 • Maak vlak voor het opdienen de slagroom klaar met de vanillesuiker en besmeer de cake. Versier met rood fruit en klaaaaaaaaaaaar is je heerlijke tres leches cake.

Plaats een reactie