Vlees

Bladerdeegtaart met kip en kersen

Blogje 200!

Jeeeeej! feest! ballonnen! slingers! confetti! Blog nummer 200 is een feit!!!

En omdat ik dat een speciaal moment vond wilde ik een speciaal recept plaatsen. En dat is gelukt! Een tijdje terug zocht ik in mijn mail een recept wat mijn moeder mij ooit had gestuurd, van rijst met kip met kerrie. Ik ging naar mijn mail en typte eerst het adres van mijn moeder in. 394792374932 reacties. (om en nabij). Oke dit werkte niet. Ik besloot het anders te doen, en typte in de zoekbalk: kip kerrie.

Er kwamen een aantal reacties naar voren. En ineens zag ik een mailtje staan van mijn lieve tante Ingrid, die er helaas niet meer is. 5 jaar geleden heeft zij mij een aantal recepten gemaild. En er zat een receptje bij wat ik nog nooit had gemaakt. Dus ik wist direct, DIT moet het recept voor mijn 200ste blog worden. Ik vond het een bijzondere combinatie, maar dacht ik probeer het gewoon.

Vanavond was het zo ver. Ik maakte het. En het was wel z├│ ontzettend lekker, kan natuurlijk ook niet anders ­čÖé Dus als jullie slim zijn, gaan jullie dit ook maken!

Wat heb je nodig voor 2 personen (eigenlijk kon je er prima met 3 van eten maar wij hebben zitten schransen)

Bladerdeegtaart met kip en kersen

Recipe by Irene
Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingredienten

 • 7 plakjes bladerdeeg

 • 350 gram kipfilet

 • 1 pot kersen zonder pit van 350 gram

 • 1 grote ui

 • 125 ml creme fraiche

 • kerrie

 • knoflooksnippers

 • peper

 • Ingrid typte: wij aten het met erwtjes en rijst. Dus, wij aten het met erwtjes en rijst.

Bereidingswijze

 • Ondooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de ui klein, en de kipfilet in stukjes. Verhit bakboter in een hapjespan, en bak de ui. Voeg de gesneden kip toe. Bestrooi heel rijkelijk met kerrie (ik denk dat ik begon met 2 eetlepels), en met wat peper en knoflook. Bak rondom bruin.
 • Laat ondertussen de kersen uitlekken in een vergiet. Voeg de creme fraiche en de kersen toe aan het kipmengsel. Laat het een klein beetje indikken. Proef even of je vindt dat er genoeg kerrie in zit, doe er anders wat bij.
  Bekleed de bodem en zijkanten van een kleine springvorm. Het geeft niet als het deeg boven de rand uit komt, want dat kan je aan het eind naar binnen vouwen.
 • Schep het kip mengsel in het deeg, schep het even met een bakspatel zodat er niet allemaal overtollig vocht mee komt.
  Vouw het bladerdeeg er overheen. Bij mij dekte dat niet alles af, daarom dat ik nog het zevende plakje nodig had.
 • Zet de springvorm 25 minuten in de oven.
  De laatste tien minuutjes kun je erwtjes en rijst erbij koken.
  Haal de taart uit de oven en verwijder de rand van de springvorm. Snijd punten.
  Het is heerlijk! Niet alleen omdat Ingrid me dit recept eens heeft gemaild, maar dat maakte het natuurlijk nog wel net even lekkerder <3

Plaats een reactie