Vegatarisch

Bonenschotel met gegrilde groenten en feta

Verrassend snel en lekker

Vrijdag zijn we al een jaar getrouwd. EEN JAAR! Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Het leuke is, dat we nog steeds niet alle bruiloftscadeautjes op hebben gemaakt. Zo hebben we nog een paar blikjes staan met onbekende inhoud. Dus was het hier weer de hoogste tijd voor! Ik trok een groot blik open en tot mijn verrassing zaten daar witte bonen in tomatensaus in. Lekker! Ik wilde dit niet zomaar bij gebakken aardappelen en een vleesje eten, ik wilde iets specialers. Ook moest het iets zijn waar bonen het hoofdingredieënt waren, omdat het een groot blik was.

Ik googlede wat en vond een lekker recept, met bonen, maar ook geitenkaas. En daar houdt Jan niet van. Dus ik maakte een variatie. Ik was van te voren erg benieuwd maar dit was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar! En het past ook nog eens in mijn vegetarische dagen. Top dus. Op de foto zie je niet zo heel veel hahaha maar geloof mij nou maar dat er meer in zat dan alleen rucola.

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties:

Bonenschotel met gegrilde groenten en feta

Bonenschotel met gegrilde groenten en feta

Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • Een groot blik witte bonen in tomatensaus

  • een rode paprika

  • een halve gele paprika

  • een halve courgette

  • 100 gram feta

  • een paar handen rucola

  • provencaalse kruiden

  • knoflooksnippers

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette in dunne plakjes en die weer door de helft, en de paprika’s in blokjes. Verwarm olijfolie in een grillpan en gril de groente goed. Bestrooi met knoflook en wat Provençaalse kruiden.
  • In een andere pan warm je de witte bonen in tomatensaus op. Verwarm ondertussen diepe borden in de magnetron en snijd de feta in kleine stukjes.
  • Verdeel twee grote scheppen bonen in de borden. Verdeel de gegrilde groenten daar weer over. Maak af met een flinke hand rucola en de fetablokjes. Druppel er een klein beetje olijfolie overheen en nog wat Provençaalse kruiden.
    Ik vond het verrassend en écht heel lekker!

Plaats een reactie