Vis

Zalm op Tsjechische wijze

Echt een verrassende combinatie: zalm met walnoten, honing en mosterd.

Hallo! Tijd voor een nieuwe gastblog! Dit keer van Annelies, maar het gerecht is gemaakt door Bert.

Stel je voor: je bent het grootste gedeelte van het weekend weggeweest en je komt op zondagmiddag weer thuis.
Je man heeft voor boodschappen en lekker avondeten gezorgd, voor jou is het nog een verrassing. Dat is op zich

al erg leuk natuurlijk. Op je vraag: “Wat eten we?” krijg je een geheimzinnig antwoord: “Tsjechisch”

Het gaat erg lekker ruiken in de keuken en als je aan tafel gaat blijkt het iets te zijn wat je nog  nooit zo gegeten hebt en wat ook echt een verrassende combinatie is:  zalm met walnoten, honing en mosterd.

LEKKER!!!! Dat is toch heerlijk thuiskomen, of niet soms?

Uiteraard wilde ik weten wat het recept is, want dit wil ik vaker eten.
En omdat ik een ruimhartig mens ben wil ik het ook nog met je delen.
Want geloof me: als je visliefhebber bent wil je dit maken en ook vaker eten.

Het is eenvoudig klaar te maken, dus geen smoezen, maar doen!

Losos s ořechy, medem a hořčicí – Zalm met noten, honing en mosterd

Zalm op Tsjechische wijze

Recipe by Annelies van Bloois
Servings

2

servings
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 1 zalmfilet

  • 1 el. boter

  • 1 el. mosterd

  • 1 el. honing

  • peterselie

  • gehakte walnoten

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de stukken zalm en dep ze goed droog. Leg ze in een lichtjes met boter ingevette ovenschaal en kruid ze met zout en peper.
  • Laat de boter voorzichtig smelten in een pannetje en meng er de mosterd en de honing door. Met dit mengsel bedek je de stukken vis.
  • Bestrooi het met peterselie en gehakte walnoten.
  • Bak de zalm in een op 200°C. voorverwarmde oven in 15 – 20 minuten gaar.

Eet en geniet!

Plaats een reactie