een trio met framboos, chocola en karamel
Hallo! Afgelopen vrijdag was het internationale cheesecakedag. Ja dat vraagt natuurlijk om cheesecake! Ik heb een setje van 3 minispringvormpjes van 10 cm doorsnede (ZO LIEF!!) dus had het idee in mijn hoofd om drie verschillende cheesecakes te maken, die in de basis hetzelfde waren. Het was een gigantische gok, want ingrediënten en hoeveelheden heb ik zelf bedacht, maar het pakte erg lekker uit! Ik vond persoonlijk die met frambozen het lekkerst, Jan met chocola.
Let op, je gebruikt een blikje gecondenseerde melk. Dit moet 2.5/3 uur koken dus zet dit wel op tijd op!
Maar! Als je dus ook drie kleine cheesecakejes wil maken, wat heb je dan allemaal nodig:
Cheesecakeproeverij
6
servings25
minutes1
hour1
hour25
minutesIngredienten
- Cheesecakebasis
85 gram bastognekoekjes
40 gram gesmolten boter
85 gram suiker
0,5 zakje vanillesuiker
1,5 ei
40 gram zure room
10 gram bloem
300 gram monchou
- Chocoladecheesecake
70 gram pure chocolade
een dot slagroom
hagelslag
- Frambozencheesecake
100 gram verse frambozen
- Karamelcheesecake
1 blikje gecondenseerde melk
mokkaboontjes
Bereidingswijze
- Maak eerst de bodem. Doe dit door de koekjes te verkruimelen en te mengen met de gesmolten boter. Vet de bakvormpjes in en verdeel de koekkruimels. Druk aan met een lepel en zet de vormpjes even in de koelkast tot je ze weer nodig hebt
- Dan is het tijd voor de cheesecake basis. Doe de monchou en de suiker in een kom en mix door elkaar. Voeg de eieren toe en mix er doorheen. Voeg vervolgens de vanillesuiker, zure room en bloem toe en mix 2 minuten op middelmatige stand
- Verdeel het mengsel in drieën, in 3 verschillende kommetjes. Verwarm ondertussen de oven op 130 graden.
- Chocoladecheesecake
- Hak de pure chocolade in grove stukken en roer door het cheesecake beslag.
- Frambozencheesecake
- Snijd de frambozen door de helft en roer zachtjes door het beslag. Houd 3 frambozen achter.
- Karamel
- Haal het blikje gekookte gecondenseerde melk uit de pan en laat eventjes kort afkoelen. Maak open en schep er drie flinke eetlepels uit. Roer dit door het beslag
- Verder met basis
- Haal je springvormen uit de koelkast en verdeel de 3 beslagsoorten over de vormen. Let op, doe die met karamel niet al te vol, bij mij liep het er een beetje uit.
- Zet de vormen in de oven voor 55/60 minuten, houd dit zelf even in de gaten.
- Haal de cakes uit de oven en laat volledig afkoelen (dit duurt langgggg, zeker als je er zin in hebt!!)
- Tot slot decoreer je de cheesecakes, en kun je aan je proeverij beginnen! Ik deed een laag karamel over de karamelcheesecake met mokkaboontjes, frambozen op de frambozencheesecake en slagroom en hagelslag op de chocoladevariant.