Vlees

Pasta met spek, hazelnoot en salie

Uit het boek Eataly, met wat aanpassingen 🙂

Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Eataly. Ik heb een hele collectie Italiaanse kookboeken, maar deze nog niet. Ik had van de week zin om iets te koken wat niet teveel tijd zou kosten, én ik had nog verse salie die op moest. Ik bladerde in het boek, en zag iets heerlijks. Ik maakte een paar aanpassingen (ik kon niet alles krijgen en had juist andere spullen die op moesten).

We aten er heerlijk van. Zelfs zo lekker, dat het eigenlijk te weinig was want ik heb een deel van mijn portie aan zoonlief moeten geven omdat die niet stopte met eten haha.

Dus! Voor 2 niet al te grote porties:

Pasta met bacon, hazelnoot en salie

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 180 gram penne

  • 40 gram hazelnoten

  • een stuk of 8 blaadjes verse salie+ wat extra

  • 80 gram bacon

  • 20 gram + een beetje geraspte pecorino

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Peper

Bereidingswijze

  • Doe de salieblaadjes, de helft van de hazelnoten, de pecorino en de olijfolie in een foodprocessor of staafmixer en mix het. Het blijft een beetje dik, dat geeft niet.
  • Bak de plakjes bacon in een koekenpan (zonder olie want het is vet genoeg). Als het knapperig is maar niet al te krokant haal je het uit de pan en snijd je het in kleine reepjes
  • Kook ondertussen de pasta gaar
  • Hak de helft van de hazelnoten die je nog niet hebt gebruikt fijn, ik doe dat graag in mijn vijzel
  • Giet de pasta af, bewaar een beetje kookvocht. Giet vervolgens een scheutje van het kookvocht bij het saliemengsel, zodat het een sauzige substantie krijgt
  • Doe de pasta terug in de pan, roer de bacon er door. Giet de saliesaus er overheen en roer alles goed
  • Bestrooi voor het serveren met wat geraspte pecorino, wat gescheurde stukjes salie en de gehakte hazelnoot

Plaats een reactie