Taart en Cake

Italiaanse appelcake

man man man wat lekker

Goedemorgen! Op de zondagochtend is het gezellig om een bakrecept te plaatsen, want dan hebben jullie allemaal nog tijd om hem te maken!

Ik kwam een recept online tegen toen ik op een avond ineens de onbedwingbare behoefte had om iets lekkers te bakken. Italiaans en appelcake. Ik bleef gelijk hangen, dit klonk toch geweldig. Je gebruikt hier geen boter voor maar olijfolie, dat had ik nog niet eerder gedaan. Het moest verder wel met spullen die ik in huis had (want ik bedacht het me dus pas ‘s avonds). Dus ik moest wel e.e.a. aanpassen maar het resultaat was bellissimo!!!

Het is niet gigamachtig, dus ook wel een keer fijn. Ik denk dat we er 8 (best wel flinke omdat ze zo lekker waren) plakken van hebben gesneden)

Italiaanse appelcake

Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

55

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

  • 3 appels (wat je toevallig in huis hebt, te zuur lijkt me niet zo lekker)

  • 3 eieren

  • 100 ml olijfolie

  • 70 ml volle yoghurt

  • 160 gram suiker

  • 220 gram bloem (moest een speciaal type maar het lukte met patentbloek helemaal goed)

  • 1 citroen (zowel sap als rasp)

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • klein snufje zout

  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Sprenkel er een beetje citroensap over, en bestrooi met kaneel. Ondertussen kun je vast even je oven voorvewarmen op 175 graden.
  • Mix de eieren en olijfolie door elkaar. Als dat 1 geheel is voeg je de yoghurt toe. Als dat mooi 1 geheel is voeg je de suiker toe. Mix goed door.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en een klein snufje zout toe. Sluit af met het doorroeren van de citroenrasp.
  • Giet het beslag in een vorm naar wens. Ik koos een tulbandvorm want dat staat gezellig. Leg de appelpartjes er boven op (de tulband serveer je dus eigenlijk ook ondersteboven straks).
  • Bak de cake in 50/60 minuten (afhankelijk van je oven), en kijk met een sateprikker of hij gaar is. Laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm stort. Draai de cake vervolgens weer om, anders zie je de appeltjes niet haha. Bestrooi met wat poedersuiker, en klaaaaaar.

Plaats een reactie