Vegatarisch

Stamppot met witlof en appel

Niet heel spannend, wel een keer leuk

Gisteren vond ik het tijd voor een nieuw probeersel. Dit recept komt gewoon van de site van de Albert Heijn haha dus de credits gaan niet naar mij. Behalve dat ik vind dat meneer Heijn altijd heel magertjes is met de kruiden, daar heb ik dus veel meer van in gedaan en er had nog meer gemogen zelfs.

Maar! het was een leuk experiment. Ik kwam er namelijk achter dat als ik vegetarisch kook het vaak iets met pasta of noodles is en ik dacht ik wil iets meer Nederlands! Dus ik zocht, ik vond en ik maakte. Ik zou volgende keer de verhoudingen ietsje anders doen (iets minder aardappel, iets meer witlof) maar ik zal netjes typen hoe ik hem gisteren naar tevredenheid gemaakt heb.

We gaan kopen:

Stamppot met witlof en appel

Personen

2

personen
Totale tijd

30

minutes

Ingredienten

  • 600 gram kruimige aardappels (ik zou dus wel 500 doen eigenlijk)

  • 375 gram (of dus wat meer) witlof

  • 1 grote appel

  • 1 rode ui

  • kerrie

  • peper

  • 150 gram komijnenkaas

  • 100 ml creme fraiche

  • bakboter

  • een klein scheutje water

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, snijd in wat kleinere stukken zodat ze sneller gaar zijn en breng aan de kook. Maak ondertussen de witlof schoon en verwijder dat hele harde bittere stukje wat binnenin zit. Snijd ook de ui in stukjes. Verhit bakboter in een koekenpan en bak de ui met flink wat kerrie. Meneer AH zei 1.5 theelepel, ik zeg meer. Voeg de witlof toe en roerbak mee. Bestrooi met wat peper.
  • Snijd de appel in plakjes en de plakjes weer door de helft, en de kaas in stukjes of blokjes, afhankelijk of je plakken hebt of niet.
    Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je ongeveer 80% van de appel en de kaas toe aan de witlof. Houd de rest achter. Roer er door, doe er nog meer kerrie en peper over en laat op laag vuur staan.
  • Giet de aardappelen af en stamp met de creme fraiche tot een puree. Het werd bij mij een beetje droog dus ik deed er een scheutje water doorheen.
    Roer de puree door het witlof mengsel. Roer goed, want de kaas is gesmolten dus je hebt wat draderige toestand, het is lekker als alles gemengd is.
    !
  • Bestrooi het geheel nog met een klein beetje peper (het lijkt alsof ik t mega pittig maakte, dat is niet zo, het bleef gewoon een klein beetje flauw), en garneer met de overgebleven appel en kaas.
    Niet ingewikkeld, niet mega culinair, wel lekker

Plaats een reactie